Muharrem İnce'den taciz iddialarına yanıt

Arınç hakkında verilen gensoru görüşmeleri sırasında dün tacizle suçladığı İnce’ye yönelik iddialarını bugün de sürdürdü. İnce ise yazılı bir açıklama yaparak Arınç’ı iddialarını kanıtlamaya davet etti.

Dün Meclis’te Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verilen gensoru görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Arınç arasında taciz tartışması yaşandı.

Muharrem İnce’nin Arınç hakkındaki konuşmasında “Resmi Gazete’nin atama sayılarında çok sayıda Arınç soyadını görüyorum, sülale işlerini de hallettiniz” ifadelerine yer vermesi üzerine söz alan Arınç, İnce hakkında şöyle konuştu:

“Ahlaktan, adaletten, namustan bahsedilecek olsa sizin en son konuşmanız lazım. Çünkü bu milletvekillerinin içerisinde bir tek dosya cinsel tacizden, o da size ait.”

Arınç’ın konuşması sonrası ortam iyice gerildi. Yerinden kalkıp kürsüye gelen İnce şunları söyledi:

“Tabii ki ben bunu hak ettim, biliyorum. Ben bir gün bu kürsüden bunu konuşacağınızı biliyordum. Ama benim yüreğim yerinde, abdestimden de şüphem yok, ne yaptığımı biliyorum. sizde birazcık ahlak varsa, birazcık namus varsa, birazcık vicdan varsa dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz, namussuzsunuz, ahlaksızsınız. Sayın Arınç, size bu sözü çok pahalıya ödeteceğim. O savcıya talimatı siz verdiniz, siz.”

Diğer milletvekillerinin de dahil oldukları gerginliğin büyümesi nedeniyle oturuma ara verildi.

Arınç iddialarını bugün de sürdürdü
Taciz iddiasını bugün de sürdüren Arınç, İnce’nin cinsel taciz iddiasından kurtulana kadar bulunduğu görevden istifa etmesi gerektiğini savundu ve CHP’li kadın milletvekillerinin İnce’nin yanında oturmaması gerektiğini söyledi.

Arınç, İnce’nin kendisinden bir konuda yardım isteyen CHP üyesi bir kadınla ilişki kurmaya çalıştığını, bunun üzerine kadının şikâyetçi olduğunu ancak İnce’nin kadının cep telefonuna mesaj göndermeye başladığını iddia etti.

Muharrem İnce’den yazılı açıklama
İnce bugün bir yazılı bir açıklama yaparak Arınç’ın suçlamalarına cevap verdi. Açıklamanın bir bölümü şu şekilde:

"Sayın Arınç’ın dün TBMM Genel Kurulu’nda şahsıma yönelik söylediği iftiranın aylardır peşindeyiz. Bugüne kadar böylesi tezgâhı çok daha alt seviyelerde birilerinin kurguladığını düşünüyordum. Arınç’ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış. Şimdi Sayın Arınç’ı bu tezgâhın arkasında olmadığını kanıtlamaya davet ediyorum.

Sayın Arınç’ın TBMM Genel Kurulu’nda söylediği telefon mesajlarının, hangi telefonda kayıtlıysa bulmaya, açıklamaya, kanıtlamaya davet ediyorum. Ancak, Sayın Arınç bilmelidir ki, iftira atıp kürsüden de kaçamayacaktır.

Sayın Arınç benim hakkımda düzenlenen fezlekeye inanıyorsa, Başbakan hakkında düzenlenen kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, zimmet fezlekelerine de inanıyor demektir. Arınç’ın mantığına göre benim hakkımdaki fezleke inandırıcı ise, Başbakan kalpazan ve zimmet suçunu işlemiş birisidir. Arınç benim hakkımda düzenlenen fezleke nedeniyle istifa etmem gerektiğini söylüyor. 10 yıldır bilet kalpazanlığı, resmi evrakta sahtecilik ve zimmet fezlekeleri hakkında neden susuyorsun, neden istifa isteyemiyorsun?

Ayrıca benim için yapılan iftiralara gösterdiğiniz duyarlılığı bir kez de Wikileaks belgelerinde sapık diye adı anılanlar için gösterirseniz belki inandırıcı olabilirsiniz."

(soL - Haber Merkezi)