Muharrem İnce’den İçişleri Bakanı’na: 'Sana Meclis’te o biber gazının tadını öğretiriz'

29 Ekim’de Ankara’da yapılmak istenen yürüyüşün engellenmek istenmesini eleştiren İnce, İçişleri Bakanı Şahin’e “Eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana mecliste o biber gazının tadını öğretiriz” sözleriyle yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bugün Yalova'da düzenlediği basın toplantısında AKP’nin 29 Ekim’de Ankara’da ilk Meclis binasının önünde Anıtkabir’e yapılması planlanan yürüyüşü engellemek istemesini eleştirdi.

Hükümetin bir süredir Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı gibi önemli günlerin kutlamalarını engellediğini, resepsiyonları iptal ettiğini belirten İnce, hükümeti cumhuriyetle hesaplaşma içerisinde olmakla suçladı.

29 Ekim’de Yalova’da olmayı düşündüğünü ifade eden İnce, 29 Ekim’deki yürüyüşün hükümet tarafından engellenmek istenmesi üzerine Ankara’ya gitmeyi uygun bulduğunu belirtti.

“Eğer bir milletvekiline biber gazı gelirse sana biber gazının tadını öğretiriz”
Milletvekili arkadaşlarıyla 29 Ekim’de Ulus’taki ilk Meclis binasının önünde olacaklarını belirten İnce, şu sözlerle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yüklendi:

“Bizim, emir kulu, gariban polis memuruyla işimiz olmaz. Bizim derdimiz İçişleri Bakanı'dır. İçişleri Bakanı'nı buradan uyarıyorum eğer bir milletvekili arkadaşımın gözüne biber gazı gelirse, sana Meclis’te o biber gazının tadını öğretiriz. Bu, böyle bilinsin. Eğer o gün bir milletvekilinin gözüne gaz gelirse o bakana Meclis’te milletvekilleriyle birlikte o gazı tattıracağız. Tattırmayan namerttir. Bu topraklarda kimse Cumhuriyet Bayramı'nı yasaklayamaz.”

(soL - Haber Merkezi)