Muharrem İnce'den 'diktatör' açıklaması

CNN Türk'te katıldığı programda Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu için 'diktatör' ifadesini kullanmadığını söyledi.

(soL-Haber Merkezi) CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Şirin Payzın'ın CNN'deki programında, medyanın açıklamalarını çarpıttığını söyleyerek, "Ben, Kılıçdaroğlu’na diktatör demedim. Konuşmamda, parti içinde duyduğum blok listenin geri döneceği yönündeki söylentiler üzerine konuştum. Ağzımdan ‘diktatörsün’ cümlesi çıkmadı. “Eğer böyle bir blok liste gelirse bu diktatörlük olur” dedim. “Bunları yaparsanız diktatör olursunuz” dedim." ifadelerinde bulundu.

Baykal'la gizli bir görüşmesi olmadığını ve karşılaştıklarını beyan eden İnce, "Bu haberler bilinçli haberler. Beni daraltıp küçültmek istiyorlar. Ben bu partiye genel başkan olmak istiyorum. Kılıçdaroğlu’nun da 130 vekilin de desteğini istiyorum. Ama evet ben kimsenin adamı değilim. Ben CHP’nin makus tarihini değiştireceğim. İki seçimde başarılı olmazsam ben istifa etmeyeceğim. Zaten tüzüğümüzde bu olacak. Otomatik olarak düşmüş olacak başkanlığım." dedi.

'Ulusalcılık medyanın uydurduğu bir şey'
Birgül Ayman Güler'in sözlerinin de çarpıtıldığını iddia eden İnce, ulusalcılıkla ilgili olarak "Medyanın uydurduğu ulusalcılık diye bir şey var. Bu medyanın uydurduğu bir şey. CHP’nin oklarından biri milliyetçiliktir. Eğer bunu kastediyorlarsa bu ulusçuluktur. CHP’yi bölmek için uydurulmuş bir şeydir. En alttaki ok, birincilik oku devrimcilik okudur. En üstteki cumhuriyetçilik okudur. Bu ulusalcılık lafını birileriyle uzun uzun tartışmak istiyoruz. Birgül Ayman Güler’in söylediği ‘Kürtle Türk aynı değil’ cümlesi de çarpıtıldı. Böyle bir şey demedi. Bunu eksik söyledi. Onun savunuculuğunu yapmıyorum. Tutanakları yarın göndereyim size. Şöyle diyor ‘Kürt ırkçılığını Türk Milliyeti’nden üstün tutamazsınız” dedi. Yani burada “Kürt’ü Türk’ü Laz’ı Çerkez’i hepsi birdir” demek istedi." açıklamalarında bulundu.

'Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum'
Akşam saatlerinde, seçim bölgesi olan Yalova'ya yaptığı bir ziyarette basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda ise İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:
"İstifamı verdim, kırmızı plakayı terk ettik, yollara düştük. Benim derdim, kurultay kazanmaktan ziyade seçim kazanmak. Ben seçim akşamları CHP’lileri, bu partiye gönül verenleri ağlatmak istemiyorum."

Seçim sonuçlarından memnun olmadığını ve gelecekten umutlu olmadığını belirten İnce, açıklamalarına, "Ben bu partiye bir umut olmak istiyorum. Bu partiye bir güneş olmak istiyorum. Bu partililerin yüzünü güldürmek istiyorum. Ben diyorum ki genel başkanlık sevdam yok. Ben bu ülkeye başbakan olmak istiyorum. İddiam çok net. Ben bu haramzadeleri yeneceğim emin olun. Ben bu haramzadeleri devletin tepesinden indireceğim” diyerek devam etti.