Muharrem İnce: ‘Bunları Başbakana yedireceğim’

Muharrem İnce, Tayyip Erdoğan’ın “Yalancılık sizin ciğerinize işlemiş” sözlerine verdiği yanıtın televizyon kanallarında yayınlanmamasına tepki gösterdi. İnce, “Televizyonlar Başbakandan mı korkuyor” diye sorarken, Erdoğan’a “medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeç” diye seslendi.

DHA’nın haberine göre, Yalova’da İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Tayyip Erdoğan’ın “Yalancılık sizin ciğerinize işlemiş” sözlerine yanıt veren Muharrem İnce, açıklamalarının televizyonlarda yer almamasına tepki gösterdi.

İnce, “Yalancılık sizin ciğerinize işlemiş” sözlerine karşılık, Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Bodrum’daki buluşmalarının yayınlandığı gazete kupürlerini göstermişti.

“Yalancı sensin”
Muharrem İnce bugün konuyla ilgili Yalova’da düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın 30 kanalda yayınlanan sözlerinde kendisine “yalancı” dediğini fakat kendisinin "Yalancı ben değilim sensin" diyerek verdiği yanıtın hiçbir kanalda yayınlanmamasına tepki göstererek şunları kaydetti:

Medya patronlarının cesur olmasını istiyorum. Teskere, Meclis'te görüşülürken, Başbakana, 'Geçmişte Esad'la tatil yaptın. Bugün kavga yapıyorsun' dedim. Başbakan meclis kürsüsüne çıkıp bana cevap veremedi. Daha sonra İstanbul'dan bana 'Yalancı' dedi. Dün bir basın açıklaması yaptım ve o toplantıda bulunan basın mensupları da açıklamalarımı geçti. Türkiye'nin hiçbir televizyonu buna yer vermedi. Böyle bir şey, böyle demokrasi olur mu? Recep Tayyip'in ileri demokrasisi böyle bir şey işte…

“Medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeç”
Medya patronlarına da seslenen İnce şöyle konuştu:

Benim cevabım ise hiçbir kanalda çıkmıyor. Başbakandan korkuyor mu bu televizyonlar. Medya patronları neredesiniz siz? Hitler Almanya’sında da önce Komünistleri, sonra sosyalistleri, sendikacıları aldılar. Sırayla en sonuncuya geldiğinde onların yanında duracak kimse kalmamıştı. Bir gün sıra, size de gelir. Herkes haddini bilecek bu memlekette. Böyle bir demokrasi olmaz. 30 kanalda birden ‘Yalancı’ diyecek. Ben bir kanalda bile buna cevap veremeyeceğim. Başbakan şunların hesabını versin Hanımefendinin açıklamaları var. ‘Birlikte tatil yaptık’ diyor.

“Bunları Başbakana yedireceğim”

Başbakan medya üzerine baskı kurmaktan vazgeçsin. Medya da cesur olsun. Bana yalancı diyenin cevabını yayınlama hakkımı kullandırsınlar bana. Böyle bir şey olmaz. İster yayınlayın ister yayınlamayın. Ben bunları haftaya meclis kürsüsünden AKP’ye ve Başbakana yedireceğim. Haftaya da bir tezkere görüşülecek. Bunları meclis kürsüsünden nasıl yapacağımı herkes görecek. O zaman da kaçamayacak ve yayınlayacaklardır diye düşünüyorum.