Muğla'da bir garip 'uzman': 'Besmeleyle kesilen ette mikrop olmaz'

Muğla'nın Milas ilçesinden İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir seminere "uzman" sıfatıyla davet edilen Hüseyin Tobi isimli konuşmacı, besmeleyle kesilen kurban etinin mikrop barındırmayacağını ileri sürdü.

Milas İlçe Eğitim Müdürlüğü tarafından, özel bir eğitim kuruluşunun desteğiyle düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde katılan Hüseyin Tobi adlı konuşmacı, Şam Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmayı kaynak göstererek, besmeleyle kesilen kurban etinin mikrop barındırmayacağını ileri sürdü.

Cumhuriyet'in haberine göre, Eğitim-Sen ilçe temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimde Pygmalion Etkisi” konulu seminerin geçen hafta yapıldığı ifade edilirken, seminere, matematik, fen ve teknoloji öğretmenlerinin zorunlu olarak katılımı için, okulların yarım gün tatil ilan edildiği belirtildi.

"İnsan aklıyla dalga geçiliyor"
Açıklamada, seminer konuşmacılarından Tobi’nin, akademik bir kariyeri bulunmamasına karşın “uzman” diye nitelendirildiği vurgulanarak şunlar kaydedildi, “Tobi, sunumunun ‘Besmele Etkisi’ başlıklı son bölümünde, ‘Besmeleyle kesilen hayvanların etlerinde hiç mikrop ve bakteri bulunmamış, besmelesiz kesilen hayvanların etlerinde mikrop ve bakteriye rastlanmış’ dedi. İlçe milli eğitim müdürlüğünden, akademik niteliği olmayan kişilerin ‘uzman’ diye nitelendirilerek fetva vermesine ve insanların aklıyla dalga geçmesine neden aracı olduklarının yanıtını istiyoruz.”