MKÜ'de 65 öğrenciye soruşturma

Mustafa Kemal Üniversitesi yönetimi,geçtiğimiz ay puşi takan bir öğrencinin faşistlerce rahatsız edilmesiyle başlayan ve faşistlerin getirdikleri silahla solcu öğrencileri tehdit etmesiyle devam eden olayları protesto eden 65 öğrenciye soruşturma açtı.

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde ülkücü bir grubun üniversite yemekhanesinde poşu takan bir genci sözlü tehdit etmesi ile başlayan ve daha sonra faşistlerden birinin ‘Allahına kadar Türk'üm, allahına kadar Müslüman'ım’ ve ‘hepiniz ile teker teker hesaplaşacağım, hepinizi buradan silerim, hepinizi tararım’ gibi sözler söyleyip özel arabasından çıkartığı silahla solcu öğrencileri tehdit etmesiyle sonuçlanan olaylar yaşanmıştı.

Yaşanan olayların ardından MKÜ'lü öğrenciler okula silah getirip öğrencileri tehdit eden ülkücü grubu protesto etmişti. Şimdi, MKÜ Rektörlüğü protestoya katılan 65 öğrenci hakkında soruşturma başlatmış durumda.

Üniversite yönetiminin bu tavrı Rektörlük tarafından yapılan açıklamalarda açıkça ortaya konulmuş, daha öncede benzer olaylarda solcu öğrenciler suçlanmış ve üniversitenin her yeri kameralarla ve tehdit mesajlarıyla donatılmıştı.

Olaylardan sonra da soruşturma açılan 65 kişi, asılan bu metinlerde açıkça deşifre edilirken üniversitenin her yerini de bu tehdit mesajları sardı. Bu metinlerde öğrenciler açıkça suçlanırken,65 kişinin isim ve soyisimleriyle tek tek deşifre edilmesi ve adeta hedef haline getirilmesi de gözlerden kaçmadı.

Soruşturma sırasında da yönetmeliğe ulaşmakta güçlük çektiklerini belirten öğrenciler daha önceki sorgulamalarda da savunma yapan öğrencilere birçok zorluk çıkarıldığını belirttiler.

Üniversitede gerici propagandanın hocalar ve yönetimce açıkça yapıldığını da ileten öğrenciler, faşizme karşı yapılan yürüyüşün üniversite yönetiminin takındığı bu tutumla daha da anlamlı hale geldiğini söylediler.

(soL - Hatay)