MİT TIR'larının tutanakları açıklandı İnsani yardım değil roket çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana'da durdurularak aranan MİT TIR'larıyla ilgili tutanakları kamuoyu ile paylaştı. Tezcan, yasa dışı Elkaide ve IŞİD terör örgütlerine TIR'ların silah ve mühimmat götürdüğünün artık belgeleriyle ortaya çıktığını savundu

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 19 Ocak'ta Adana'daki durdurulan ve aranan TIR olayını hatırlattı. Silah ve mühimmat taşıyan TIR'larda arama yapılacağının söylendiğini dile getiren Tezcan, aramaların engellenmesi sebebiyle kısmi arama yapıldığına dikkat çekti. Her TIR'da saçtan yapılmış ikişer sandık olduğunu belirten Tezcan, 25-30 adet roket çıktığını kaydetti. Sandıktan çıkanların dökümanlarını gösteren Tezcan, yazıların kiril alfabesiyle olduğunu belirtti.

"Bu TIR'lar nereden yüklendi, nereden geldi?" diye soran Tezcan, Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yüklendiğini söyledi. Bunun, TIR şoförünün resmi beyanı olduğunu anlatan Tezcan, şoförlerin, bunu daha önce birkaç defa daha yaptıklarını söylediklerini aktardı. Tezcan, bunların MİT'in bölgede silah sevkiyatı yaptığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Silahlı örgütlerin tahrik ve teşvik edilmesiyle namlusunun bir gün mutlaka kendilerine döneceğini dile getiren Tezcan, silahlı terör örgütlerine silah ve mühimmatın istihbarat tarafından taşındığını ifade etti. IŞİD'e verilen bu silahların şimdi vatandaşlara doğrultulduğunu ifade eden Tezcan, hükümetin bir başka anlaşma ve planın peşinde olup olmadığını sordu.

Arama başlarken, hiç kimsenin bunların MİT görevlisi olduğunu bilmediğini dile getiren Tezcan, "Savcılık, MİT Bölge Başkanlığı'nı arıyor. MİT Bölge Başkanlığı, başlangıçta böyle TIR'ların geleceğinden haberleri olmadığını ifade ediyor. Yani Adana üzerinden TIR'larla bir şeyler taşınıyor ama Adana MİT Bölge bundan habersiz. Bu bile TIR konvoyunun içerisinde nelerin bulunduğunu ve konunun özellikle suç teşkil eden bir nakliye işlemi olduğunu açıkça ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Bu tutanakların ilk kez açıklandığını belirten Tezcan, bu konuda farklı soruşturmalar da olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/2 sayılı bir hazırlık soruşturması devam ediyor. Bu hazırlık soruşturmasının konusu 'Yasa dışı silahlı terör örgütlerine silah sağlamak.' Şüphelileri MİT görevlileri. MİT görevlilerin 'Yasa dışı silahlı terör örgütlerine silah sağlamak.' suçundan şüpheli oldukları bir soruşturma dosyası var. Bir başka soruşturma dosyası da var 2014/30800, yine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın. Her iki soruşturma dosyası da 'Yasa dışı silahlı terör örgütlerine silah sağlamak.' Israrla bu soruşturmaların üzerini örtmeye çalışıyorlar. Israrla Casusluk Davası ve soruşturmasıyla bu soruşturmaların üstü kapatılmaya çalışıyorlar. Ama açıkça bir şey ortada, soruşturma sırasında tek tek takip ve delillerle ortaya çıkmış TIR'larda taşınan silahdır. Silahların hedefi Suriye'dir. Suriye'de Elkaide ve IŞİD militanlarına gönderilen silahlardır. Silahlara MİT aracılık etmiştir, hükümet destek vermiştir. Bakanlık ve doğrudan doğruya devletin valisi sahip çıkmıştır. Suç müşterek işlenmiştir ve işlenmeye muhtemelen devam ediliyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir başka soru üzerine ise aramanın tamamının görüntüleri olduğunu söyledi.