Mimar Sinan Rektörü şimdi de yalan söylüyor: Deniz Gezmiş’e saygısından susmuşlar!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü, Deniz Gezmiş heykelini kaçırmasının ardından bugün kimi gazetelere verdiği ilanda açıkça gerçek dışı ifadeler kullanarak pes dedirtti.

Deniz Gezmiş’in heykelini kaçıran ardından da ortadan kaybolan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü için FKF’li öğrenciler soL gazetesine kayıp ilanı vermişti. Rektör bu kayıp ilanının ardından geri dönüşünü bazı gazetelere verdiği ilanla yaptı.

İlanda yer alan gerçek dışı ifadeler
Rektörlük tarafından gazetelere verilen ilanda dikkat çeken ilk nokta FKF’lilerin Deniz Gezmiş heykelini üniversiteye “sahne ve müzik sistemlerinin arasına saklayarak” getirdiği iddiasıydı.

Oysa FKF’lilerden aldığımız bilgiye göre heykel üniversiteye akşam saat 18.00’da getirilirken, ses sistemi öğlen saatlerinde çoktan kurulmuştu.

Rektörlüğün bir diğer iddiası ise şöyle:

“Ismail Hakkı DEMIRCIOGLU gibi bir sanatçıya, Deniz GEZMIS' in anısına ve tüm katılımcılara da haksızlık yapılmaması adına, gerçeklestirilen görüsmeler sonucunda etkinligi düzenleyen taraf, 6 Mayıs 2013 günü saat I8.00 20.00 arasında, konser ve etkinligin bitisi ile zaten emaneten aldıkları Deniz GEZMIS heykelini de alarak alanı terk edecekleri taahüdünde bulunmuslardır.”

Konuya ilişkin FKF’liler üniversite yönetimine kesinlikle böylesi bir taahhütte bulunmadıklarını ve iddianın gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Radikal öğrencileri aramaya üşendi mi?
Üniversite yönetiminin verdiği ilana internet sitesinde yer veren Radikal FKF’li öğrencilerden kısa bir görüş alıp işin aslını öğrenmek yerine Rektörlüğün açıklamasını, “Mimar Sinan Üniversitesi: Deniz Gezmiş'e saygımızdan sustuk ama...” başlığı ile vermeyi tercih etti.

Rektör soL’un haberlerinden mi etkinlendi?
Rektörlüğün açıklamasında yer alan şu ifadeler de ilanda dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

“Ayrıca kamuoyu tarafından bilinmesini istedigimiz bir diger husus ise 2,50 m boyutunda ve kilosu su kadar eder denilerek Rektörlügümüzü alenen karalamaya yönelik beyanlara vesile edilen heykel, kimi basın organlarında ifade edildigi gibi metal bir heykel olmayıp bir replikadır…”

Olay günü soL Postal’da yayınlanan ve Mimar Sinan Rektörlüğü’nü “ti”ye alan “Mimar Sinan Rektörü: 'Heykel işinde keş para var’” haberine göndermenin yer aldığı bu ifadeler ise diyecek söz bırakmadı...

(soL - Haber Merkezi)