Milletvekili'nden Erdoğan'a suikast iddiası

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in öldürülmeye çalışıldığını ima ederek, "Başbakan da bugün çok seri korunuyor. Ama fırsat bulsalar onun da işini bitirecekler" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İmam Hatip Lisesi mezunlarının düzenlediği pilav gününde okulda konuşan Milletvekili Erdoğan, "Başbakan bugün çok seri korunuyor. Ama ama fırsat bulsalar onun da işini bitirecekler. Buna ihtiyaçları var mı? Evet var. Neden? Türkiye'nin istikrarsızlığından, Türkiye'nin yorgunluğundan, Türkiye'nin açıkça sıkıntılarından birileri beslenmek istiyor. Buna milletimiz fırsat vermiyor, sivil toplum kuruluşları fırsat vermiyor" ifadelerini kullandı.

Fazlı Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, İmam Hatip Liseleri'nin Türkiye için çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Önemli olanın, okuldan mezun olduktan sonra araziye çıkıldığında, hayata atıldığında dik durabilmek olduğunu belirten Erdoğan, konuyu Turgut Özal ve Bülent Ecevit'e getirdi. Erdoğan "Bakın rahmetli Özal, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın. Bu memlekette Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yaptı. Ama kendi kongresinde vurulmak istendi. Ve yaralandı. Kalktı, tekrar görevine devam etti. Onu vuran kişiyi araştırdı, sordu, soruşturdu. Vurmak isteyen kişileri buldu. Vuran kişiye 'Benim seninle işim yok ve bu işin derinlemesine de gitmeye gerek yok' dedi, üzerini kapattı. Evet, kendisinin ölüm hatırası ile ilgili tereddütler vardı, saçından bir tel aldılar, laboratuara gönderdiler. O da orada kayboldu, onun da üzeri örtüldü" dedi.

Ecevit'in de öldürülmek istediğini belirten Erdoğan, "Sıkıntılı bir dönemdeydik, bir hastaneye kaldırıldı. O hastanede bir telefon geldi Rahşan Hanım'a. 'Kocanı buradan kurtar, onun durumu felakete gidiyor.' Hemşiresini bile yanına almadan kocasını aldı, evine götürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'ydı, evinde istirahata çekildi. O da bir süre sonra ayağa kalktı. 2 yılda sağlığına kavuştu, kendi kongresinde 2 saat 15 dakika dimdik ayakta durdu, bir takım mesajlar verdi. Daha sonra kendisini bitiremeyenler, kendi bulunduğu partiyi üçe bölerek bu işi de böyle bitirdiler" dedi.

Türkiye'nin bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan'ın konuşmasında, "Başbakan da bugün çok seri korunuyor. Ama ama fırsat bulsalar onun da işini bitirecekler" demesi şaşkınlık yarattı.

Erdoğan sözlerini, "Ama her şeyin derininde bir şey olduğu gibi, bütün dünya devletlerinin derininde bir şey vardır. Ülkemizin de derininde bir şeylerin olduğunu bilmenizi istiyorum. İşte bu derinde olan şeyler bugünlerde şeffaflaşıyor. Bugünlerde her şey su yüzüne çıkıyor. Yanlış yapanın hesabı her kademede hukuk önünde verilmeye çalışılıyor" ifadeleriyle bitirdi.