Milas'ta Erdoğan için 'önleyici gözaltı'

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, Başbakan Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreni öncesinde Muğla’nın Milas İlçesi’nde yolda yürürken gözaltına alındı.

Güncelleme 20:12

Savcı'nın Ayhan Karahan'ın serbest bırakılmasını istediği ancak Muğla Valisi'nin emriyle Başbakan Erdoğan gidene kadar Karahan'ın gözaltında tutumasına karar verildiği öğrenildi.


DHA'dan Yaşar Anter'in haberine göre Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış töreni öncesinde Muğla’nın Milas İlçesi’nde gözaltına alındı. Ayhan Karahan’ın üzerinde ’Padişah Defol’ yazılı pankartın ele geçtiği belirtildi.

Vatandaşlara üst araması
Bugün saat 15.00 sıralarında Milas’ta Atapark Meydanı’nda toplu açılış törenine katılacak ve konuşma yapacak Başbakan Erdoğan’ın ilçeye gelişi öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tüm cadde ve sokakların girişi çevik kuvvet polisleri tarafından tutuldu, miting alanına açılan yollardan geçen ve meydana yönelen tüm vatandaşların üst araması yapılmaya başlandı.

Yolda yürürken gözaltına alındı
Sivil polis ekipleri, Muğla ile ilçesi Bodrum ile Aydın’da yaptığı çevre ve doğa eylemlerinin yanı sıra Ağustos 2011’de ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone’yi Bale Festivali’nin izlerken sahneye çıkarak protesto etmesiyle tanınan bilinen Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Kurucusu ve Sözcüsü 53 yaşındaki Ayhan Karahan’ı Atapark yakınlarında yürürken gözaltına aldı. Karahan’ın üzerinde yapılan aramada, ’Padişah Defol’ yazılı pankart bulundu.

Karahan, ekip otosuyla Akkent Polis Merkezi’ne götürdü. Milas 75’inci Yıl Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Karahan’ın ifadesinin alınmasına başlanacağı bildirildi.

"Başbakan Muğla’dan ayrılana kadar beni bırakmayacaklar"
İki gün önce Muğla Valiliği’nin açıklama yapıp, tüm toplantı, gösteri, yürüyüş, toplu hareket gibi eylemleri yasakladığını hatırlatan Karahan, "Bugün bir arkadaşı ziyaret için Milas’a gelmiştim. Başbakan Erdoğan’ın mitingini de merak ediyordum, kaç kişi gelir diye. Tek başımaydım. Üzerimde de ’Padişah Defol’ yazılı pankart vardı. Gözaltına alındım, sanırım, Başbakan Muğla’dan ayrılana kadar beni bırakmayacaklar" dedi.

Karahan hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.