MHP: "Good morning AKP"

Köksal Toptan'ın Meclis açıldıktan sonra partiler arasında anayasa için uzlaşı arayacağını açıklamasının ardından MHP'li Vural'ın yanıtı "gerilimler oluştuktan sonra bizim önerimize gelmelerine sadece 'good morning' derler" oldu.
Bir süredir gerilimli bir işbirliği içinde oldukları hissedilen AKP ile MHP'nin aralarında İngilizce konuşmaya başlamaları…

soL (HABER MERKEZİ) Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın, "Meclis açıldıktan sonra anayasa değişikliği konusunda partiler arası bir uzlaşma için girişimde bulunacağım" açıklamasına, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan ilginç bir yanıt geldi. Vural, "anayasa konusunda bu kadar tartışma ve gerilimler oluştuktan sonra bizim önerimize gelmelerine sadece 'good morning' derler" dedi.


"Bugüne kadar neredeydiler?"

ANKA muhabirine verdiği röportajda, geçen yıl eylül ayında Meclis Başkanı Toptan'a anayasa konusunda başvurduklarını, ancak olumsuz yanıt aldıklarını anlatan Vural, "AKP'nin ısmarlama anayasası, parlamento dışında birtakım odaklar tarafından tartışılırken, bunun parlamentoda tartışılması ve hazırlanması gerektiğini söyledik. Biz bu öneriyi bir yıl önce getirdik. MHP'nin önerisine, anayasa konusunda bu kadar tartışma ve gerilimler oluştuktan sonra gelmelerine ise sadece 'good morning' derler. Bugüne kadar neredeydiler? Şimdi bunu yeni bir fikirmiş gibi ortaya koyuyorlar" dedi.



"AKP ile CHP arasındaki horoz dövüşü"
Vural, "Türk siyasetini bu ayrışmadan kurtaracak, kafasındaki düşünceleri aktarma imkanı verecek bir diyalog zemini oluşturulmalıdır. Ama AKP ve CHP, horoz dövüşünü sürdürüyorlar. Bu horoz dövüşü olduğu müddetçe, böyle bir mutabakat komisyonunun uzlaşma ihtimali de ortadan kalkar" dedi.

"Bu iki aktör, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali, bir bakıma Türk siyasetini parsellemek istiyorlar" diyen Vural, bu tabloda kendilerine önemli rol düştüğünü iddia etti.

Vural'ın sözleri MHP'nin AKP karşısındaki yapıcı/tamamlayıcı muhalefet çizgisinin yeni bir ifadesi olarak yorumlanıyor.