Mezarda atama gerçek oldu!

Sağlık Bakanlığı’nda personel fazlalığı gerekçe gösterilerek tayini yapılanlar arasında vefat edenler, emekli olanlar ve bakanlıkta çalışmayanların da olduğu ortaya çıktı. Bu arada Refik Saydam Hıfsızsıhha Merkezi’nde laboratuar sorumlusu olarak çalışan 55 yaşındaki Ayşen Okman, tayin edilmesinin ardından intihar etti.

Sağlık Bakanlığı’nda 6 Nisan günü birimler arası ataması yapılan 500 personelden ikisinin öldüğü, üçünün daha önce emekliye ayrıldığı birinin de halen askerde olduğu belirlendi.

“Atamalar mevzuata uygun”
Gazeteport’un haberine göre, MHP Kütahya milletvekili Alim Işık’ın konuya ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a verdiği soru önergesine yanıt veren Bakan, vefat eden isimlerin atamasına ilişkin herhangi bir şey söylemedi.

Sayılara uygun olarak, Bakanlığın yapısını düzenlediklerini belirten Akdağ, “Çalışanımızı mağdur etmemek için, bu görevlendirmeleri Ankara içinde yaptık. Atamalar mevzuata uygundur’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı 6 Nisan günü, 500 personeli kurum içinde başka birimlere atadı. Verem Savaş Daire Başkanlığı'nda görevliyken 2009'da ölen Oktay Dikici, Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Mali İşler Daire Başkanlığında görevliyken 2008'de trafik kazasında ölen Ömer Güngörmüş ise Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'ne atandı.

Yıllar önce emekliye ayrılan Nurdan Güler, Hasan Erol ve Gıyasettin Aydın isimli eski personelin de tayinleri çıkarıldı.Halen askerde olan Şahabettin Helvacı da tayin oldu. Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ‘’Şimdilik 6 personel tespit ettik. Çalakalem tayinler yapılmış. Bu şekilde ataması yapılan başkaları da olabilir’’ dedi.

Tayin intihar getirdi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışanları mağdur etmeyecek şekilde atama yaptık açıklamasında bulunsa da, 6 Nisan tarihinde yapılan tayinin ardından bunalıma giren Refik Saydam Hıfsızsıhha Merkezi’nde laboratuvar sorumlusu 55 yaşındaki Ayşen Okman dün evinin 4. katından atlayarak intihar etti.