Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Metrobüs zammı durduruldu

Ulaşım zamlarına karşı açılan davada zamla ilgili "yürütmeyi durdurma" kararı verildi.

Yayın Tarihi: 15.01.2010 , 15:51 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Halkevleri ve TÜKODER'in metrobüs zammının ardından İdare Mahkemesi’ne açtığı davada ilk aşama sonuçlandı. Mahkeme, davada zamla ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararında, enflasyon oranını fahiş bir biçimde aşan zammın hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığı sonucuna varıldığı belirtildi. Mahkeme, tüm giderlerin taşımadan sağlanacak gelirlerle karşılanmasını da kamu yararına uygun bulmadığını ifade etti.

Halkevleri konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak "Bu sonuç halkın haramilere karşı zaferidir. Bu kazanım, soyguna hayır diyerek turnikelerden parasız geçen herkesindir. Zamcılara, soygunculara karşı eylemler yapanların, belediyenin kapısına dayananlarındır. Zamlara karşı tepkilerimiz karşılığını bulmuş, mahkeme zammın geri alınmasına dair kararını açıklamıştır" dedi.

Açıklamada, ücretsiz ulaşım hakkı için mücadeleye devam edileceği belirtilerek "Zammın geri alınması için sürecin takipçisi olacak, ulaşım bir hak olarak kabul edilene kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Sabah 6-9, akşam 17-21 saatleri arasında ulaşımın parasız olması için sesimizi yükselteceğiz" denildi.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, bu sabah bir açıklama yaparak metrobüs ücretleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtmiş, ''Metrobüslerde mesafeli ücretlendirmeyi uygulamayı planlıyoruz. Bu sistemde yolcular, gittikleri kadar ücret ödeyecekler'' demişti.
(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.