Metro Turizm'e operasyonunun nedeni cemaatin haraç talebini reddetmesi mi?

Metro Turizm’e yönelik operasyonun ardından tutuklanan Öztürk’ün cemaatin haraç talebini reddettiği için tutuklandığı ileri sürdü.

Cemaatin finanse ettiği gazetenin yazarı H.G.’nin, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan tutuklanan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk’ten holding cirosunun yüzde 50’sini, Samsun’da ve İstanbul’da bina istediği, bu istek reddedilince Öztürk’ün tutuklandığı ileri sürüldü. Öztürk'ün tutuklandığında “bu bir cemaat operasyonudur” diye bağırdığı ancak kayıtlara geçmediği iddia edildi.

Bugün Yurt gazetesinde Hicran Aygün imzası ile yer alan habere göre, Metro Turizm’e yönelik operasyonun ardında cemaatin haraç talebinin kabul edilmemesi var.

Holdinge yakın kaynakların Yurt’a verdiği bilgiye göre, operasyonun talimatı cemaatten geldi. Operasyondan 10 gün önce H.G. ile Öztürk Legend Otel’de bir araya gelirken, H.G. holding cirosunun yüzde ellisini cemaate aktarmasını ve İstanbul ve Samsun’a birer kız yurdu ve spor tesisi yaptırmasını istedi.

Bunu kabul etmeyen Öztürk’e düşünmesi için bir hafta süre verildiği ileri sürülürken, bir hafta sonra yapılan görüşmede Öztürk’ün Samsun’daki yurdu yaptıracağını ama holding cirosundan para vermeyeceğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine Öztürk’ten okul parasını cemaate vermesi isteniken Öztürk bu talebi de kabul etmedi ve 10 gün sonra düzenlenen operasyonla tutuklandı.