Metiner'e yapılınca "namertlik" oldu

Geçtiğimiz günlerde ses kaydı internete düşen Işık Koşaner’i kayıttaki sözleri nedeniyle eleştiren Mehmet Metiner, bu kez kendisine ait ses kaydının yayınlanmasını “namertlik” olarak niteledi.

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’e ait ses kaydının internete düşmesinin ardından açıklama yapan Metiner, olayın “PKK komplosu” olduğunu öne sürdü. Metiner, kaydı “namertlik” olarak niteledi. Metiner, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

Youtube’a düşen kayıt için, “Ses bana ait ama ifadeler değil. Bu PKK’nın bir komplosu. Nasıl yaptılar, HADEP’te siyaset yaptığım dönemdeki konuşmalarımı birleştirip mi bunu ürettiler bilmiyorum ama benim Başbakanımı nasıl savunduğum, nasıl desteklediğimi herkes bilir. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

“Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir”
10 günden bu yana Adıyaman’da olduğunu belirten Metiner, “kim ne konuştuğumuzu biliyor” diyerek kendisini savundu. Metiner, kaydın tamamen komplo olduğunu öne sürdü ve şunları söyledi:

“PKK’nın tezgahı bu. İsmimden, varlığımdan, örgütün rahatsız olmasından kaynaklı. Ses bana ait, teknik olarak ne yaptılar bilmiyorum. Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir. Düşmanın da mert olmalı. PKK’nın çirkin komplosudur. O sözler, bugüne ait sözler değil bir defa. Erbakan’dan bahsediliyor, gelenek, yenilikçilerden bahsediliyor. Belki HADEP’te siyaset yaptığım 2000’li yıllarından başında, Avrupa’daki ziyaretlerde bazı açıklamalar yapmışsam, bunun üzerinde oynamalar yapılmış olabilir.”

Koşaner’e yapılan “namertlik” değil miydi?
Kendisine ait kaydın internete düşürülmesini “namertlik” olarak niteleyen Metiner, bugüne kadar AKP karşıtı isimlerin gizli çekilmiş ses ve görüntü kayıtlarının internette yayınlanmasını eleştirmemişti. Son olarak eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in ses kaydı internette yayınlanmış, Metiner, olayı “namertlik” olarak nitelemek yerine Koşaner’e yüklenmişti.

Koşaner’in söz konusu ses kayıdında gazetecilere yönelik eleştirilerini gündemine alan Metiner, şunları söylemişti:

“Bizler, hiçbir şekilde anamızı satmayız, vatanımıza da ihanet etmeyiz. Ama anasını satabilecek gazeteciler varsa Işık Koşaner Paşa onu başka bir yerde arasın. Düne kadar ordu içindeki darbeci cuntacı, Ergenekoncu eğilimleri eleştiren gazetecileri vatan hainliğiyle suçlayan orduyu yıpratmakla suçlayan malum gazeteciler içinden arasın, tarif ettiği gazetecileri. Yoksa Ergenekoncu zihniyetle darbeci, cuntacı zihniyetle hesaplaşan gazeteci namuslu dürüst gazeteciler, hiçbir zaman ne vatanlarını satar ne de analarını satarlar.”

(soL-Haber Merkezi)