Mersin'de YÖK protestosu

Türkiye'nin birçok üniversitesinde olduğu gibi Mersin Üniversitesi'nde de öğrenciler tarafından YÖK protestosu gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi'nde de YÖK'ün kuruluş yıldönümünde Gençlik Muhalefeti, TKP'li Öğrenciler, Öğrenci Kolektifleri ve Genç Sen tarafından bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

AKP'nin ülkedeki dönüşümün bir parçası olarak üniversiteleri de gericiliğe ve piyasaya bağımlı kılmak istediğinin altını çizen öğrenciler bu karşıdevrimci dönüşümde YÖK zihniyetinin AKP eliyle devam ettirildiğini ifade ederek ''Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim" taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı üniversitede, "Gençliğin teslim alınamayacağını, gericiliğin ve sermayenin dar alandaki paslaşmalarına üniversitelerde daha fazla örgütlenerek, binler, on binlerle buluşarak cevap vereceklerini ve bunu dosta da düşmana da göstereceklerini"" belirten öğrenciler, "Herkesi 9 Kasım'da Ankara'daki YÖK protestosuna ortak olmaya" davet etti.

Basın açıklamasının ardından cezaevlerindeki açlık grevleri yapan mahkum ve tutuklularla dayanışmak amacıyla on dakikalık oturma eylemi yapan öğrenciler alkışlarla eylemini sonlandırdı.

(soL - Mersin)