Mehmet Güneş'e cezaevinde işkence

Devrimci Karargâh soruşturmasında tutuklanan Mehmet Güneş’in cezaevinde işkence ve baskılara maruz kaldığı ortaya çıktı. Yaşadıklarını avukatına anlatan Güneş, can güvenliğinin kalmadığını söyledi.

Dün sabah KCK adı altında yürütülen operasyonlarda evinden alınan ve hala gözaltında tutulan BirGün ve ANF muhabiri Zeynep Kuray’ın haberine göre, Devrimci Karargah soruşturmasında tutuklanan Türkiye Gerçeği dergisi yazarı Mehmet Güneş, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde gördüğü işkencelerden ötürü can güvenliğinden endişe duyduğunu açıkladı.

10 gündür tek kişilik hücrede
Yaşadıklarını avukatı Ercan Kanar’a anlatan Güneş, 12 Aralık’ta cezaevi girişinde ince arama adı altında soyulmak istendiğini ve reddedince 7-8 gardiyan tarafından, “Kafanı koparırım”, “Gözlerini oyarım”, “Gebertirim seni” şeklinde tehditler savrularak boğazının sıkıldığını ve tekme tokat darp edildiğini anlattı. Kanar, yaşam koşullarının son derece bozuk olduğu Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, müvekkilinin son 10 gündür tek kişilik hücrede tutulduğunu söyledi. Bu muameleyi yapanlar hakkında 20 Aralık’ta Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulunacaklarını aktaran Kanar, “Söz konusu gardiyanlar ve bizzat işkencede gözlemci olan cezaevi müdürünün derhal görevden alınmaları gerekiyor, o nedenle de ayrıca idari soruşturma açılmasını talep edeceğiz” dedi.

İHD açıklama yapacak

Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. “Türkiye hapishanelerinde İnsan Haklarına sıfır, işkenceye yüzde yüz tolerans” başlıklı yapılacak açıklama, yarın saat 12:00’de İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilecek.