Mehmet Ayvalıtaş'ın MOBESE kayıtları ortaya çıktı

Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin MOBESE kayıtları, 8 ay gecikmeyle dava dosyasına girdi. Kayıtlarda olaya karışan taksi ve cip sürücüsünün kontrolsüz hız yaptığı görülüyor.

(soL - Haber Merkezi) Gezi direnişi sırasında İstanbul Ümraniye’de eyleme katılan Mehmet Ayvalıtaş’ı 2 Haziran 2013 tarihinde, E-5 otoyolunu trafiğe kapatmak isterken iki aracın aracın çarparak öldürmesine ilişkin MOBESE görüntüleri ortaya çıktı.

8 ay boyunca kamuoyuyla paylaşılmayan MOBESE görüntüleri dava dosyasına girmemiş, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü kameralara yansıyan bir görüntü olmadığını bildirmişti. Daha sonra görüntülerin savcılık ile mahkeme arasında kaybedildiği iddia edilmişti.

Görüntülerde Mehmet Ayvalıtaş ile olayda yaralanan kuzeni Seyit Kartal, beş- altı kişilik bir grupla karşı şeride geçerek yolu kapatmaya çalışıyor. Bu sırada beyaz bir araç iki gencin yanından geçiyor ancak olumsuz bir durum yaşanmıyor. Ardından arkadan hızla gelen taksi Ayvalıtaş ve Kartal’a çarpıyor. Bu sırada yine kontrolsüz gelen bir cip taksiye çarparak yan dönüyor ve Mehmet Ayvalıtaş’a çarpıyor. Olayın ardından Seyit Kartal’ın doğrulmaya çalışıp tekrar yere uzandığı görülürken, Mehmet Ayvalıtaş hiç kıpırdamıyor. Kayıtlarda, trafikteki diğer araçların yavaşladığı görülürken, taksi ve cip sürücülerinin hız yapmaları ve yavaşlamamaları dikkat çekiyor.

REDDİ HAKİM TALEBİ KABUL EDİLMEDİ
Öte yandan Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının 11 Şubat’ta bir dilekçeyle ilettikleri reddi hakim talebi kabul edilmedi. İstanbul Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından beyanlarının dinlenilmediğini hatırlatan avukatlar, ilk celsede salona girilirken gaz sıkıldığını, silahlı polislerin duruşma salonuna alındığını belirttiler. Mahkeme heyetinin tarafsızlığından şüphe duyulduğunu ifade eden avukatların talebi, bir üst mahkeme olan 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Avukatlar karara itiraz etmeye hazırlanıyor.