Mehmet Ağar hakim karşısına çıkıyor

Onlarca faili meçhul, çete kurma, işkence ve kontrgerilla ile adı yanyana gelen Mehmet Ağar Pazartesi günü mahkemeye çıkacak.

soL (HABER MERKEZİ) Mehmet Ağar Susurluk Davası kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü dönemindeki "cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak" iddiasıyla Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak.

Ağar hakkında daha önce Danıştay 1. Dairesi, "cürüm işlemek için silahlı teşekkül meydana getirmek" suçu ile yargılanma kararı vermişti. Danıştay İdari İşler Kurulu da 1. Daire'nin kararını onaylamış ve dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına göndermişti.

Ağar'a ilişkin dosya "Vali" statüsünde olduğu gerekçesiyle Yargıtay 8. Ceza Dairesinde görüşülmüştü. Suç tarihinde "Emniyet Müdürü" statüsünde olduğu kaydeden Daire, Ağar dosyasında görevsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine dosya Ankara Ağır Ceza Mahkemesine iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giden dosya hakkında burada da görevsizlik kararı verilmesi ardından Ağar'ın dosyası , Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Ağar birçok faili meçhul cinayetin emrini vermek ve işkence iddialarıyla anılıyordu. Ağar'ın adı kontrgerilla ile yanyana geldiği halde bugüne kadar yargılanmaktan kurtulmuştu. Eski kontrgerilla mensupları daha sonra anılarında dönemin Emniyet Müdürü Ağar'dan emir aldıklarını ya da bazı suçları beraber işlediklerini anlatmıştı.