MEB’den imam hatip uyanıklığı

Okullar açılalı neredeyse bir ay olacak ancak pek çok öğrenci hala hangi okulda öğreniminin sürdüreceğini bilmiyor. MEB, kargaşayı sona erdirme iddiasıyla lbir nakil imkanı daha tanıdı ancak, nakil yapılacak liselerin imam hatip liseleri, meslek liseleri ya da çok programlı liseler olabileceğini duyurdu.

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş (TEOG) sistemi Milli Eğitim Bakanlığı’nın her adımda yeni bir sorun yaratmasına neden oluyor. Öğrencileri istemedikleri okullara gönderen MEB, şimdi de evlerinden çok uzaktaki okullara yerleştirdiği öğrencilere bir “fırsat” daha tanıdı. Ancak MEB nakil olunabilecek liseler arasında Anadolu liselerinin adını saymadı. Öğrenciler eğer isterlerse evlerine en yakın imam hatip ya da meslek liselerine nakledilecek. Bu durumda olan öğrenciler 17 Ekim’e kadar başvurmaları halinde yeni okullara yerleştirilecek. Böylece okulların açılmasının üzerinden geçen yaklaşık bir aya rağmen hangi okulda olacağını bilemeyen öğrenciler, en az üç hafta daha diken üstünde olacak.

MEB yine dayatmada bulunuyor
MEB, tercih ettiği 3 ilçe dışında ikamet adreslerine uzak okullara yerleştirilen öğrencilerle, bu nedenle açık liseye naklini alan öğrencilerin, adreslerine en yakın okullara nakilleri için 17 Ekim'e kadar süre verdi.

Bakan Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, bazı öğrencilerin tercihleri dışında ve ikamet adreslerine uzak okullara yerleştirildikleri ve bu durumdaki öğrencilerin nakil sürecinde de taleplerinin gerçekleşmediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Yazıya göre, nakil ve geçişler, öğrenci velilerinin, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki Öğrenci Yerleştirme ve Kayıt Komisyonlarına yazılı talebi doğrultusunda, ikamet adreslerine en yakın mesleki ve teknik Anadolu liselerine, Anadolu imam hatip liselerine veya çok programlı Anadolu liseleri bünyesindeki programlara yapılacak.