MEB'de skandallar bitmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fen, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına katılmayan 6 kişinin atamasını yaptığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Sosyal Bilimler, Spor ve Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavına katılmayan 6 kişinin bu okullara atamasının yapıldığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan listeye göre yazılı sınava ve mülakata girmediği halde Anadolu Lisesi İngilizce branşına 3 kişinin, mülakatlara girmeyen 2 kişinin atamasının yapıldığını söyleyen Bostan, bir öğretmenin de yazılı sınava girmemesine rağmen mülakata çağrılarak atandığını iddia etti.

Bostan, yapılan usulsüz atamalara ilişkin "Milli Eğitim Bakanlığı'nın durumu ortada, yoruma gerek var mı?" dedi.

MEB'de usulsüz atamalara dair iddialar devam ederken 200 bine yakın öğretmen adayı, Şubat ayında yapılacak atamalarda da umduğunu bulamayınca Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e seslerini duyurmaya çalışmaktan vazgeçtini açıkladı. Öğretmen adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup kampanyası başlattı. Öğretmen adayları, mektupta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i şikayet ediyorlar.