MEB: Böyle olacağını biliyordunuz!

Milli Eğitim Bakanlığı, özür durumuna bağlı yer değişikliği için sözleşmeli öğretmenlere verilen hakkın çok sınırlı kullandırılması eleştirilerine, "bunu biliyordunuz" diye yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Milli Eğitim Bakanlığı, özür durumuna bağlı yer değişikliği için sözleşmeli öğretmenlere Şubat ayında verilen hakkın çok sınırlı olarak kullandırılacağının ortaya çıkması üzerine gelen tepkilere, ilginç bir yanıt verdi. Türk Eğitim-Sen'in konuyla ilgili yazısına yanıt veren MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın "Bugünkü durumlarla karşılaşabileceklerini çok iyi biliyorlardı" ifadesini kullandı.

Yalçın, "Sözleşmeli öğretmenlerin istihdam edilişindeki asıl amaca uygun olması açısından bakıldığında, habere konu olan kadrolu ve sözleşmeli öğretmen eşler, bu durumu atanmadan ya da görevlendirilmeden önce başvuru sürecinde mevcut kurallar çerçevesinde öncelikle atanmak/göreve başlamak yanında, daha sonra da bugünkü durumlarla karşılaşabileceklerini çok iyi biliyorlardı" açıklaması yaptı.

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin ilgili mevzuat çerçevesinde hiçbirine "özür durumundan başvuru yapamazsınız" denilmediğini ve başvuruların engellenmediğini savunan Yalçın, "Ancak, Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmalar kapsamında, öğretmenlerin yer değiştirme hareketlerinde, kadrolular için norm açığı, sözleşmeliler için de boş pozisyon bulunması gündeme gelmektedir. Norm açığı ya da boş pozisyon bulunan tüm eğitim kurumları, bakanlığımızın İLSİS Kontenjan Modülü'ne yansıtılmakta, öğretmenlerimizin tercihlerine sunulmaktadır. Bu nedenle, mevzuatımız çerçevesinde öğretmenlerimizin mağdur olmaları söz konusu değildir. Önümüzdeki yer değiştirme dönemlerinde norm açığı ya da boş pozisyon bulunması kaydıyla özür durumlarına ilişkin başvuruların tamamının karşılanması mümkün olabilecektir" dedi.