Marmara Üniversitesi'nde yapılan faşist saldırı protesto edildi

Marmara Üniversitesi'nde geçtiğimiz gün faşist saldırıya uğrayan öğrenci Ali Sarı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde müşahade altında tutuluyor. Hastane önünde eylem yapan öğrenciler, "Başbakan'ın ötekileştirmeye dayalı tavrı saldırıyı yapanlara güç vermiştir" denildi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü Atatürk Eğitim Fakültesi'nde Gülsüm Teymuroğlu ve Ali Sarı isimli iki öğrenci faşistlerin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı. Vücuduna bıçak darbeleri alan Sarı ağır yaralanırken öğrencilerin ikisi de Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Müşahade altında tutuluyor
Öğrencilerden Ali Sarı iki önemli ameliyatın ardından müşahade altında tutuluyor. Derse girmeye hazırlanırken saldırıya uğrayan Ali Sarı’nın daha önce de tehdit edildiği öğrenildi. Saldırıyı yapanlardan ise gözaltına alınan olmadığı belirtildi.

"Saldırganlar gözaltına alınmadı"
Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde bir araya gelen öğrenciler yaşananları protesto etti. Yapılan açıklamada, "Saldırıda üniversitenin güvenlik görevlilerinin doğrudan sorumluluğu vardır. Ayrıca Başbakan'ın kendine muhalif olanlara karşı sergilediği nefret ve ötekileştirmeye dayalı tavır, bu saldırıyı yapanlara güç vermiştir. Saldırganlar gözaltına dahi alınmadı fakat durum tersi olsaydı sabaha kadar ev baskınları yaşanırdı" denildi.

(soL - Haber Merkezi)