Marmara Adası AKP’nin piyasacı uygulamalarının kurbanı

Marmara Adası'nda iki gün süren yağışların neden olduğu sel ve heyelan tüm adayı çamur altında bırakırken, Belediye Başkanı Ali Aksu yaptığı açıklamada, yaşanan yıkımın nedeninin "özel ağaçlandırma" olduğunu söyledi.

Ntvmsnbc’nin haberine göre, Balıkesir'e bağlı Marmara Adası, 2 gün süren yağışların neden olduğu sel ve heyelan nedeniyle çamur altında kaldı. İlçede temizleme çalışmaları sürerken Belediye Başkanı Ali Aksu yaptığı açıklamada, yaşanan felaketin nedeninin “özel ağaçlandırma” olduğunu söyledi.

“Halk ağlıyor” diyen Ali Aksu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bütün depolarımız, irsaliye hatlarımız parçalanmış, kanalizasyonlarımız parçalanmış, enerji hatlarımızın hepsi çökmüş hepsi parçalanmış. Bu adadaki insanlar mağdur durumda. Yalvarırım, lütfen ilgi duysunlar ve burayı afet bölgesi ilan etsinler… Turizmde öncelikliydik kaldırıldı. 'Bir takım adalara özel statü verilecek' dediler, halen verilmedi. Balıkesir vilayeti halen uyumakta.

“Bütün ormanlarımızı kestiler”

Şu anda anca köylerimize giden yolları açabildik, henüz ulaşamadık. Bütün ovalarımız battı. “Özel ağaçlandırma” diye bir statü getirdiler, bütün ormanlarımızı kestiler. Ceviz ağacı ekiyorlar, yıllık meşeler kesildi. Bu erozyonun, bu göçmenin sebebi ormanların kesilmesidir. Bu haklı talebimi haykırıyorum. Bu hakkımı yetkili mercilerde de arayacağım.

“Evlere kayıklarla ekmek dağıtılıyor”

Avşa beldemiz sular içinde. Evlere kayıklarla ekmek dağıtılıyor. Bu ne rezilliktir. Ben isyan ediyorum. Lütfen beni dinleyin. Benim halkım mağdur. İnsanların psikolojisi bozuldu. Biz zeytinden 2 bin ton rekolte bekliyorduk, zeytinliklerimiz bitti. Allah'a karşı isyan edemem ama lütfen Marmara Adası, Avşa’sıyla beraber 'afet bölgesi' ilan edilsin ve devletimiz bize el uzatsın.

Piyasacılıkta sınır tanımayan AKP’nin çıkardığı “Özel ağaçlandırma” yönetmeliği ormanların piyasa amaçlı ekonomik faaliyetlere açılmasını öngörüyor.