Mardin vekili TBMM'den kaçakçılık çetesi yönetmiş

Akaryakıt kaçakçılığından tutuklanan eski Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez "Bana yetki verin kaçakçılığı 10 günde bitiririm" dediği 2005 yılında, kaçakçılık şebekesini yönettiği ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) 2001 yılında "akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla 7 ay tutuklu kalan ve 2002 seçimlerinde Mardin'den bağımsız milletvekili olarak "dokunulmazlık" kazanan Süleyman Bölünmez'in beş yıl boyunca dosyası bekletildi.

Devleti 80 milyon lira zarara uğratmışDokunulmazlığının kalkmasının ardından bu yıl başında gözaltına alınan Bölünmez hakkındaki iddianame tamamlandı. Davada 7'si tutuklu 11 sanık hakkında altışar yıla kadar hapis isteniyor. Sanıkların Yunanistan'dan gelen akaryakıtın "bozuk çıktı" denilerek iade edilmiş gibi gösterip tekrar piyasaya sürdüğü ve böylece devleti 80 milyon lira zarara uğrattıkları belirtiliyor.
Milletvekilliği döneminde çete yönetmişİddianamede Süleyman Bölünmez'in vekilliğinin üçüncü yılı olan 2005'te çeteyi yönettiği iddia edildi. İddianamede şu ifade yeraldı: "Adamlarının telefonla yaptıkları görüşmelerde örgütün sevk ve idaresini yapmasından dolayı örgüt liderinin Süleyman Bölünmez olduğu kabul edilmiştir."
Komisyona "kaçakçılığı bitiririm" demişAynı tarihlerde Bölünmez TBMM Akaryakıt Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu'nda "Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadeleyi 10 gün içinde halletmeye hazırım. 10 gün içerisinde Türkiye'ye bir damla kaçak akaryakıt girmemesini sağlarım ama sizden yetki ve ilgi bekliyorum. Akaryakıt kaçakçılığından çok çeşitli yerler, kişiler, yöreler menfaat sağlıyor. Kaçakçılığın önlenmesi ile bütün musluklar kesilebilir. Bu kesilen vanalar karşısında durmak kolaysa, yapılır bu iş."
Komisyon başkanı Vahit Kiler'in "10 günden biz vazgeçtik 20 olsun, 30 gün olsun. Bu formülü bize vereceksiniz" demesi üzerine Bölünmez, tutanaklara yansımaması için formülü komisyon üyelerine ancak özel toplantıda anlatacağını söyledi.
İddianamede Bölünmez'in suçu: Kaçakçılık Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na yapılan ihbarla ortaya çıkarıldı. İhbarda Yunanistan'dan işlenen petrol ürünlerinin Teodori Limanı'ndan yasal veya yasal olmayan yollardan Antalya ile Mersin Limanı'nda Malta bandıralı gemilerle getirildiği, bu işlemlerde Türkiye'de M-oil firmasının ve Bölünmez Petrolcülük A.Ş.'nin, Yunanistan'da ise Motor Oil (Hellas) Corinth Rafineries S.A.'nın kullanıldığı, çifte manifesto ve konşimento kullanılarak miktar yönünden farklı gösterilmek suretiyle veya akaryakıt ürünlerinin standartlara uygun değilmiş ve iade edilmiş gibi gösterilmek suretiyle kaçakçılık yapıldığı kaydedildi.AKP'nin adayıydı, istifa etti Süleyman Bölünmez 2007 Milletvekili Seçimleri'nde de AKP'nin Mardin 2. sıra adayıydı. Bölünmez yerini beğenmediği için daha sonra adaylıktan istifa etmişti. Bölünmez'in aday adaylığı sırasında tutuklanması için dokunulmazlığının kaldırılması bekleniyordu.