Malatya'da Alevi aileye bir dava daha: Linç edilmek istenenler suç uydurmuşlar!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, ramazan davulcusuyla tartıştıktan sonra linç edilmek istenen Alevi aileden Hüseyin Hasan Evli hakkında "suç uydurmak" iddiasıyla dava açıldı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde ramazan ayında davulcuyla tartışan Evli ailesi, 100 kişilik bir grup tarafından evleri taşlanarak linç edilmek istenmişti. Olay günlerce tartışılırken, Evli ailesini ayrımcıylık ve baskıya uğramıştı. Olaylarla ilgili gözaltına alınan davulcusu Mustafa Evşi, kısa süre tutuklu kalırken, hakkında “suç işlemeye tahrik, mala zarar verme, basit yaralama ve zincirleme hakaret” suçlarından 4.5 ay dan 10 yıla kadar hapis istemiyle, Evli ailesinin oğlu Servet Evli hakkında ise davulcu Mustafa Evşi’ye vurduğu gerekçesiyle “basit yaralama, davulcuya hakaret ve tehdit” suçlarından 3,5 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Evli ailesinin fertlerinden Hüseyin Hasan Evli hakkında ise ikinci bir dava açıldı. Hüseyin Hasan Evli’nin savcılık ifadesinde olayların 24-25 Temmuz tarihlerinde meydana geldiğini beyan ettiği, savcılığın Jandarmaya 24-25 Temmuz tarihlerinde böyle bir olayın olup olmadığını sorduğu, jandanmanın tarihlerde böyle bir olay yaşanmadığına ilişkin yazısı nedeniyle Evli hakkında “Suç uydurmak” gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi. Evli ailesinin avukatı Ali Hamamcı, olaya şaşırdıklarını belirterek, “Olayların tarihiyle ilgili basit bir gün yanılması yaşanmış. Açılan davaya anlam veremedik” dedi.

Davaya 12 Aralık’ta başlanacak.