Malatya 'KCK' davasında Alevi Derneği Başkanı'na 18 yıl hapis cezası!

Malatya'da görülen "KCK" davasında Dersim Alevilik İnanç ve Kültür Akademisi Derneği Başkanı Aysel Doğan'a "yöneticilik" suçlamasıyla 18 yıl, diğer sanıklara "üyelik" suçlamasıyla 9'ar yıl hapis cezası verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "KCK davası"nın karar duruşmasında Dersim Alevilik İnanç ve Kültür Akademisi Derneği (DAKAD) Başkanı Aysel Doğan'a "örgüt yöneticiliği" gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi.

Duruşmada tutuklu sanıklar Aysel Doğan, Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nuray Atmaca, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli eski il başkanı Amber Bakıray ve BDP Tunceli il yöneticisi Evin Balta avukatlarıyla birlikte hazır bulundu.

Sanıkların esas hakkındaki savunmalarını yapmalarının ardından duruşmaya beş dakika ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. DAKAD Başkanı Aysel Doğan "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl hapis cezası alırken, diğer sanıklar Atmaca, Bakıray ve Balta'ya örgüt üyeliğinden 9'ar yıl hapis cezası verildi.

Doğan, Balta, Atmaca ve Bakıray, 28 Eylül 2011 tarihinde Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı ve bir yıldır tutuklu yargılanıyordu.

Hakkari'de 5 tahliye
Hakkari'de KCK adı altında yürütülen operasyonlarda gözaltına alınıp 2 yıldır tutuklu bulunan 6 kişiden 5'i Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmada tahliye edildi.