Mahkemeden tuhaf karar: Şişli dışına çıkması yasak!

İstanbul’da ‘silahlı örgüt üyeliği’ iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Dilek Aslan Şişli İlçesi sınırlarından çıkmaması koşuluyla serbest bırakıldı.

Radikal Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre yurtdışına çıkış ve ev hapsi yasağından sonra, ilçe dışına çıkmama ‘tedbiri’ de verildi. İstanbul’da ‘silahlı örgüt üyeliği’ iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Dilek Aslan, evi ve işinin bulunduğu Şişli ilçesi sınırlarından dışarı çıkmamak koşuluyla serbest bırakıldı. Aslan’ın Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer ve Kâğıthane ilçeleriyle iç içe geçen Şişli sınırlarını nasıl ayırt edilebileceği bilinemiyor.

“Eylemlere katıldın mı?”
Tekstil işçisi Dilek Aslan, bu yıl 1 Mayıs’tan sonra yasadışı DHKP/C’ye yönelik operasyon çerçevesinde gözaltına alındı. Savcılıkta kendisine, 1996’da Gazi Mahallesi’nde meydana gelen katliamın yıldönümünde yapılan etkinliğe, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere Köyü’ndeki anmaya ve Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen ABD karşıtı eyleme katılıp katılmadığı soruldu. Üç eyleme de gittiğini kabul eden Aslan, “Amerika defol, bu vatan bizim’ pankartının açıldığı eyleme katıldım. Amerika’yı sevmiyorum, ülkemde de olmasını istemiyorum” dedi. Okmeydanı’ndaki Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne gidip geldiğini ifade eden Aslan, “Sosyalistim. Kendi düşünceme uygun grupların eylemlerine katılıyorum. Demokratik hakkım olduğuna inanıyorum. Benim katıldığım eylemler basının da çağrıldığı eylemlerdir, suç olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Yakalandığı gün sokakta kim tarafından gözaltına alındığını bilmediği için “Adım Dilek Aslan, beni kaçırıyorlar”, “İşkence yapmak şerefsizliktir” ve “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” diye bağırdığını ifade eden Aslan, polislere tükürmediğini kaydetti. Buna karşın polisin küfrettiğini savundu.

Aslan, bu ifadesinin ardından, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla İstanbul 1 No’lu Hâkimliği’ne sevk edildi. Yapılan sorgu sonunda Aslan, İstanbul Şişli ilçesi sınırlarını terk etmemek koşuluyla serbest bırakıldı.