Mahkeme Veli Saçılık için karar veremedi

Burdur Cezaevi operasyonunda iş makinesiyle kolu koparılan Saçılık’a, "operasyonunu masrafı" için 13 yıl önce açılan tazminat davasının bugünkü duruşmasında da karar çıkmadı.

Burdur Cezaevi operasyonunda kolu koparılan Veli Saçılık’a 13 yıl önce açılan tazminat davasında bugün de karar çıkmadı. Saçılık’tan, devletin operasyonunda, operasyon kapsamında görevli olan iş makinesinin kolunu koparmasının ardından açılan davada, iş makinesinin yıktığı duvarın masrafını ödemesi isteniyor.

Burdur 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmayla ilgili bianet’e konuşan avukat Senem Doğanoğlu, zaten hukuka uygun bir süreç yürümediğini, mahkemenin 2011’de ellerine ulaşan bir dosyanın beklenmesine karar vererek duruşmayı 9 Aralık’a bıraktığını söyledi.

200 bin TL masraf
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün aralarında Veli Saçılık’ın da olduğu 61 kişiye 19 Ocak 2001’de açtığı tazminat davası, 13 yıl sonra görülmeye başlandı. Davada, o dönem tutuklu veya hükümlü olan 61 kişiden, 5 Temmuz 2000’de Burdur Cezaevi’ne yapılan operasyonda yıkılan duvarların, su basan hapishanenin zararını ödemesi isteniyor. Maliye Bakanlığı, hapishanenin zararının 2000 yılında 31 bin TL olduğunu ileri sürerek, Saçılık ve arkadaşlarının bu parayı faiziyle ödemesini talep ediyor. Saçılık, miktarın, faiziyle hesaplandığında 200 bin TL’ye varabileceğini tahmin ediyor.