Lübnanlı Mikdad aşireti: ‘Bir Türk daha kaçırabiliriz’

Lübnanlı Mikdad aşireti, ÖSO’nun elinde bulunan Hasan Mikdad’ın serbest bırakılması için Aydın Tufan Tekin adlı Türkiye vatandaşını kaçırmıştı. En son yapılan açıklamada, Mikdad aşireti, kriz çözülmezse bir Türk'ü daha kaçıracaklarını ifade etti.

Lübnanlı büyük bir aşiret olan Mikdad aşiretinin üyesi Hasan Mikdad’ın ÖSO tarafından kaçırılmasının ardından, aşiret 20’ye yakın Suriyeli ile birlikte Aydın Tufan Tekin adlı bir Türkiye vatandaşını da kaçırmıştı. Mikdad ailesi ise, akrabalarının kaçırılmasının suçlusu olarak ÖSO, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’yi gördüklerini belirterek, Aydın Tekin Tufan’ı kaçırdıklarını ifade etmişti.

Mikdad aşireti adına yapılan en son açıklamada, eğer rehine krizi çözülmezse, bir Türkün daha kaçırılacağı duyuruldu. Aşiret adına konuşan Mahir Mikdad, Milliyet’ten Gizem Acar’a yaptığı açıklamada, Lübnan ile Türkiye yönetimleri arasındaki görüşmeler sayesinde “bir hafta içinde rehine krizinin sona ereceğine dair duyumlar aldıklarını”, ancak görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda bir Türk’ü daha rehin alacaklarını açıkladı.

Mahir Mikdad, ÖSO’la bir bağlantıları olmadığını anladıkları için Suriyelileri bayramın ilk günü serbest bıraktıklarını belirterek, “Suriyelilerin Özgür Suriye Ordusu ile hiçbir ilgisi yoktu. Onları tutmak bir işe yaramıyordu. Bir Türk’ü kaçırdığımızda ise olay kartopu gibi büyüdü. Lübnan Dışişleri Bakanı bile ancak o zaman aradı. Türkiye’nin Hasan’ın rehin tutulmasında sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Türk hükümeti Özgür Suriye Ordusu üzerinde etkili” dedi.

Türk yetkililerin aşiret ile temasa geçip geçmediği konusunda, “Şimdiye kadar kimse bizimle iletişime geçmedi. Ancak birkaç gün önce El Cezire televizyonundan biri aradı ve Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin benim telefonumu istediğini haber verdi” diyen Mahir Mikdad, Tekin’in sağlık durumu hakkında ise, “Karın ağrısı ve yüksek ateşi vardı. Kaldığı yere doktor götürdük. Şimdi durumu iyi” dedi.