Polislerin linç gösterisine ödül gibi ceza!

İstanbul'da Ahmet Koca adlı yurttaşı sokak ortasında dakikalarca döven polisler, biz sadece "direnç kırmaya çalıştık" dedi. Kamera görüntülerinde açıkça vatandaşa saldırdıkları görülen polisler, "asıl dayağı kendilerinin yediğini" ileri sürerken, soruşturma sonunda polislere ödül gibi ceza talep edildi.

Polislerin sokak ortasında dakikalarca dövdüğü Ahmet Koca davasında polisler adeta "artık İstanbul'da değil başka yerde yurttaşları dövün" diyerek ödüllendiriliyor.

Fatih'te 11 polis tarafından sokak ortasında dakikalarca dövülen Ahmet Koca davası, polislerin bir keyfi şiddet olayından daha nasıl ucuz kurtulduğunu gözler önüne serdi. Koca'nın kemer, cop, biber gazı, tekme ve tokatla dövüldüğü olaya ilişkin soruşturmada müfettişler raporu tamamladı.

İhracı gerektirmeyen suçmuş
Dayakçı polislerin disiplin mevzuatında yaptıkları eylemin "ihracı gerektirmeyen" suç olduğu belirtilerek sadece 3 polisin 16 ay kıdem tenzili yani meslekte ilerlememe cezası, diğerlerinin ise kınama ve maaş kesintisi cezası alacakları öğrenildi.

İnceleme sonucunda suçlu bulunan polislerin büyük bir kısmının il dışında görevlendirileceği, diğerlerinin ise başka birimlere atanacağı belirtildi.

Adli soruşturma sürüyor
Öte yandan 11 polis hakkında soruşturma da devam ediyor. Savcılığın ifadesini aldığı 11 polis suçlamaları kabul etmemişti. Polisler arasında en ilginç ifadeyi ise 'Keyfi dövmedik' diyen Ahmet Gülen vermişti. Gülen, 'Olayları çıkaran müştekidir. Biz zor kullanma yetkimizi kullandık. Olayda biz müştekinin direncini kırmaya çalıştık. Keyfi olarak dövmedik. Önceden müştekiye karşı bir husumetimiz de bulunmamaktadır' demişti.

Polislere ödül gibi ceza verilirken Koca'ya 6.5 yıl hapis isteniyor
Polislerin feci şekilde saldırısına uğrayan Ahmet Koca, polislerin ödül gibi ceza alacağı olayın ardından açılan davada 6.5 yılla yargılanıyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, iddianamede, Koca için, “Görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret” suçundan 2 yıl 3 aydan 6.5 yıla kadar hapsini istemişti.

(soL - Haber Merkezi)