Limak'tan ruhsatsız imam hatip

6 kişinin hayatını kaybettiği Botan Çayı üzerindeki barajı işleten Limak Grubu'nun kaçak okul yaptığı ortaya çıktı. Siirt'te geçen yıl yapımına başlanılan İmam Hatip Lisesi inşaatı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

2013 yılı Mart ayında okul 14 bin metrekare alan üzerine okul inşaatına başlayan Limak Grubu'nun yaptırdığı İmam Hatip lisesi ruhsatsız çıktı. Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Pazartesi günü İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Müdürlüğün hazırladığı raporda çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Raporda inşaatın ruhsat alınmadan yapıldığı, uyarılmasına rağmen hiçbir girişimde bulunmadığı ifade edildi. Rapor kapsamında İmam Hatip Lisesi inşaatı mühürlenerek çalışmaları durduruldu. Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, okul inşaatını kaçak yapı olduğu gerekçesiyle mühürlediklerini söyledi.

Erdoğan'ın gözde şirketi: Limak
Limak Holding’in 2011 yılı Mayıs ayında Botan çayı üzerinde 465 milyon dolara inşa ettiği Alkumru Barajı’nın açılışına dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılmıştı. Törende Kirazlık Barajı’nın da temelleri atılmıştı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, barajı inşa eden Limak Grubu’nu vatansever olarak ilan etmişti. Limak Grubu Nihat Özdemir de barajı üç yılda bitirmelerinden dolayı övünmüştü.