Lagendjik talimat verdi

Türkiye'nin Ergenekon operasyonunda meselenin köklerine kadar gidip bu kirli işlere bulaşmış kişilerin kim olduğuna, hangi üst pozisyonlarda görev aldığına bakmadan tutuklanmaları gerektiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye - AB Karma Parlamentosu Eş Başkanı Lagendjik Ergenekon operasyonunun derinleştirilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti, "suçlular tutuklansın, kesin ve net bir iddianame yazılsın" dedi.

Joost Lagendjik, "Umutluyuz ve o yüzden Ergenekon operasyonunun başlamasını çok olumlu bir şekilde karşıladık." şeklinde konuştu.

Suç örgütlerine karşı yapılan operasyonları genel olarak desteklediğini söyleyen Lagendjik, "Herkes bu örgütlerin var olduğunu biliyor ama bunlara yargı tarafından dokunulamıyor. Bu örgütler kendilerine dokunulmadan faaliyetlerine devam edebiliyorlar." dedi.

"Büyük balığa ulaşın"

Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Ergenekon ve benzeri suç örgütlerinin geçmişten gelen kirli ağlarından kurtulması gerektiğine inandığını kaydeden Lagendijk, hukukun üstünlüğü ilkesinin korunması gerektiğini vurguladı. Gözaltına alınanları tanımadığını ifade eden Karma Parlamento Eş Başkanı, önemli olanın "büyük balığı" yakalamak olduğunu söyledi.

Son dönemde "millet iradesi" söylemini öne çıkaran AKP'nin Lagendjik'i de bu iradeden sayıp saymadığı ise bilinmiyor.