Kütüphaneyi kapat seçim bürosu yap!

Samsun'un Canik İlçesi Hacıismail Mahallesi halkının yaptırdığı kütüphanenin 'seçim bürosu' yapılmak için AKP'li Canik Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerince boşaltılma girişimi mahalleliler tarafından engellendi.

soL (Samsun) Samsun'un Canik ilçesi Hacıismail Mahallesi'nde, belediye ekiplerinin kütüphaneyi boşaltma girişimi, mahalle sakinleri tarafından engellendi. Belediye ekiplerine tepki gösteren mahalleliler kütüphanenin 'seçim bürosu' yapılmak istendiğini belirttiler.

Halkın kütüphanesini seçim bürosu yapacaklardı
Hacıismail Mahallesi'nde dün, Hacıismailliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan kütüphanedeki eşyalar, Canik Belediyesi ekipleri tarafından kamyonlara taşınırken, mahalleli belediye ekiplerine müdahale etti. Hacıismail Mahallesi Muhtarı Hamza Usta, Canik Belediyesi'nin kütüphanelerini, seçim bürosu yapmak istediğini ve dernek tarafından yapılan kütüphaneye, Canik Belediyesi'nin hiçbir katkısının olmadığını belirtti. Muhtar Usta, "Burası mahallemizin kütüphanesidir. Çocuklarımız burada ders yapıyor, kitap okuyorlar. Canik Belediyesi ekipleri gelip burayı boşaltmak istedi. Bunun nedenini sorduğumuzda ise bize kütüphanenin seçim bürosu olacağını söylediler. Hiç kimseye sormadan belediye çalışanları gelip, kütüphaneye ait eşyaları kamyonlara doldurdular. Biz de mahalle halkı olarak duruma müdahale ettik" dedi.

İzin vermeyeceğiz
Kütüphanenin mahalle halkına ait bir yer olduğunu ifade eden Hamza Usta, "Burası bilgi evidir. Nasıl olur da böyle bir yeri siyasete bulaştırmak ve seçim bürosu yapmak isterler? Buna izin vermeyeceğiz" dedi.