'Kültür başkenti' Youtube'a takıldı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde David Keyes tarafından Türkiye ile ilgili bir yorum yazısında Youtube yasağı kalkana kadar 'kültür başkenti' ünvanının askıya alınması savunuldu.

Wall Street Journal gazetesinin internet sitesinde "CyberDissidents.org"un direktörü David Keyes tarafından "Türkiye'nin İnternet Baskısı" başlığıyla yer alan yorum yazısında "Youtube yasağı kalkana kadar Türkiye'nin Avrupa Kültür Başkenti statüsünün askıya alınması gerektiği" görüşü savunuldu.

Bu yasağın "ne kültürel ne de Avrupalı bir yanının bulunduğu" belirtilen yazıda, Türkiye'nin bir yanda kendini "modern, gelişmiş, demokratik" olarak gösterdiğini, öte yandan ise web siteleri kapattığı belirtilirken gerçek özgürlüğün olduğu devletlerde düşünce, ifade ve eleştiri özgürlüğünün olması gerektiği ifade edildi.

AB'nin İstanbul'a bu yıl "Avrupa Kültür Başkenti" statüsü verdiğini ve bu statünün Türkiye'ye kendi kültürel gelişimini dünyaya göstermesi bakımından bir şans olduğu belirtilen yazıda, "yasak kalkana kadar Türkiye'nin Avrupa Kültür Başkenti statüsünün askıya alınması gerektiği" kaydedildi.

Bu haberin postaL versiyonu için bakınız...

(soL - Dış Haberler)