"Küçük beyinli" de olduk!

Her şeyi “babalar gibi satan” AKP’liler, sattırmayanları “vatan haini” ve “küçük beyinli” ilan etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ülke kaynaklarını "babalar gibi" satmakla övünen AKP'liler, kamuya ait ne varsa satışa çıkardığı gibi, buna engel olmaya çalışanlara da saldırmaya başladı.

Küçük beyinliler sattırmıyor
AKP Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün, geçtiğimiz gün satışı yapılan Belsa Plaza'nın satılmasına karşı çıkanların "küçük beyinli" olduklarını söyledi. "Küçük beyinlerle, küçük olsun benim olsun mantığıyla iş yapmak doğru değildir" diyen Aygün, "ülkenin önünü açmaya çalışanlarla statükocular arasında fikir çatışması yaşanıyor. Belsa Plaza'nın satışı kentimize fayda getirecektir. Alanlar da, binayı alıp bir yere gitmeyecekler. Kentimize heyecan gelecek. Perşembe Pazarı alanında yapılması planlanan 41 katlı otel, ülkede değişim ve gelişimin öncüleri ile statükocuların büyük bir sürtüşme yaşamasına neden oluyor. Statükocular mahkemeye veriyor ama mahkemeden henüz net bir karar çıkmadı" dedi.

Sattırmayan vatan haini
Daha önce benzer bir açıklamayı Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Sarılar da yapmıştı. Sarılar, Sivas Belediyesi Şehirlerarası Terminal arazisinin satışına, açtıkları davayla engel olan kişileri "vatan haini" olmakla suçlamış, "bu memlekete ihanet edenleri, tarih bir gün yargılayacak" demişti.

"Babalar gibi satarım" diyen Kemal Unakıtan'ın, "ben ülkemi pazarlamakla mükellefim" diyen Tayyip Erdoğan'ın ardından, kamu malını sattıkları için kendilerini "ilerici", "vatansever" ilan eden AKP'liler, ülkenin satışı konusunda hangi noktaya geldiklerini de göstermiş oldular.