"Kredi kartı mağdurları AKP'ye oy vermedi"

Yerel seçimlerin henüz kesinleşmemiş sonuçlarına ilişkin çeşitli kesimlerden yorumlar yapılmaya başlandı. Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, AKP'nin yerel seçimlerdeki oy oranının düşmesinde, kredi kartı borçlularının etkili olduğunu söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetina kredi kartı borçlularına ödeme kolaylığı sağlanmasına ilişkin taleplerin AKP hükümeti tarafından karşılanmamasının AKP'ye verilen oylardaki düşüşte etkili olduğunu öne sürdü.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik krizin vatandaşlara, "işten atılmalar, artan yoksulluk, cinnet, intihar, boşanma ve ahlaki değerlerde çöküntü" olarak yansıdığını, fiyatların arttığını ve harcanabilir gelirin azaldığını belirterek, bu nedenle kredi kartlarının bir bütçe idare aracı haline geldiğine işaret etti.

Vatandaşların artan borçları nedeniyle "geleceğini de tüketmeye başladığı"nı, kanunî takipteki kredi kartı sayısının son beş yılda 3 bin 500'den 1,2 milyona çıktığını kaydeden Ali Çetin, kredi kartı borçlarınınyeniden yapılandırılması talebine hükümetin olumsuz yanıt verdiğini hatırlattı.

TÜDEF Başkanı Ali Çetin, seçim sonuçlarının, "kredi kartı borçlularının hükümete uyarısı" olduğunu öne sürerken, borçlu vatandaşlara kolaylık sağlanmadığı halde, bankalara, hazineye olan 90 milyar liralık borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlanmasını da eleştirdi.

Ekonomik kriz , AKP'nin oy oranının düşüşünde etkili olan başlıklardan bir olarak sorumlu tutulurken, AKP'nin kriz karşısındaki tutumu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı seçim mitinglerinde de kendisini göstermişti. "Kredi kartı affı"nın gündeme geldiği günlerde, partisinin 13 Mart tarihinde Eskişehir'de düzenlediği mitingte konuşan Başbakan Erdoğan'ın, "kredi kartı mağdurları ifadesi kullanılıyor, kusura bakmasınlar kredi kartının mağduru olmaz. Kredi kartı nedeniyle borçlananlara ayrı yere koyuyorum ve onlara dürüst gözüyle bakmıyorum. Fazlasını kullanma hakkın yok, fazlasını kullanırsan bedelini de ödemelisin" sözleri tepkiyle karşılanmıştı.