Kravat takan tecavüzcüye iyi hal indirimi

İzmir'de üniversite öğrencisi genç kadına tecavüzden yargılanan Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'ya "iyi hal" indirimi uygulandı. Genç kadın, "Kravat taktılar diye iyi hal indirimi uygulayıp serbest bırakan hakim iyileşmeyen darp izlerine baksın" dedi.

İzmir'de üniversite öğrencisi genç kadına tecavüz eden Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'nın 24'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada hakim, "iyi hal" indirimine giderek 14'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

Üniversitesi öğrencisi genç kadın, "Tecavüzcüler kravat taktı diye iyi hal indirimi uygulayıp serbest bırakan hakim benim vücudumdaki dikişlere ve iyileşmeyen darp izlerine baksın" dedi.

"Sanıkların tahliye edilmeleri travma yaşamama neden oldu"
DHA'nın haberine göre, İzmir'de gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kadına köprü altında tecavüz ettikleri suçlamasıyla yargılanan Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula, 24'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada 14'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildiler. Olayın mağduru olan genç kadın, "Bu olay sonrası, sürekli hayatta tekrar huzurla varolabilmenin çabasını verdim. Ama sanıkların tahliye edilmeleri benim tekrar travma yaşamama neden oldu" dedi.

"Tecavüzcünün iyi hali nasıl oluyor"
Yaşanan olayın ardından okulunu ve yaşadığı şehri terk eden üniversite öğrencisi E.E, mahkemenin verdiği karar hakkında açıklama yaptı. "Hakim bu kararı verirken ruh sağlığı zaten tahribata uğramış ve 1.5 yıl sonra tedavisi hala devam eden beni hiç hesaba kattı mı acaba? Benim geleceğimi, benim okul hayatımı hiç hesaba kattı mı? Çok merak ediyorum" diyen üniversite öğrencisi, "Tecavüzün ve tecavüzcünün iyi hali nasıl oluyor?" sorusunu yöneltti.

"Kravat taktılar diye iyi hal indirimi uygulayıp serbest bıraktılar"
Üniversite öğrencisi genç kadın, DHA'ya yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: "Bana bu dehşeti yaşattıkları gün tüm yalvarmalarıma ve direnmelerime rağmen bana yaptıkları bu kötülük ile tüm hayatımı ve geleceğimi bir çırpıda mahvediveren bu pisliklerde bırakın iyi hali, insanlık namına görülebilecek zerre kadar bir değer ya da vicdan yoktu. Tecavüzcüler kravat taktı diye iyi hal indirimi uygulayıp Yargıtay onayana kadar onları serbest bırakan hakim, onların kravatlarından evvel gelip benim vücudumdaki dikişlere ve iyileşmeyen darp izlerine de baksın. Bu karar en az yaşadığım tecavüz kadar canımı acıttı."

Pişmanlık dahi göstermeyen sanıklara indirim
Genç kadının avukatı Can Canbek de İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkemenin, "nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit suçundan" ceza vermesinin önemli olduğunu, ancak yargılama sürecinde hiçbir şekilde olaya ilişkin pişmanlık göstermeyen sanıkların, "duruşmadaki iyi halleri" gerekçe gösterilerek cezalarında indirime gidilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.