KPSS engeli yetmedi: Öğretmen atamalarına fişleme engeli!

Öğretmen alımları ve öğretmen yetiştirme stratejisini yeniden planlayan Bakanlık, öğretmenlere KPSS’nin ardından bir de sicil engeli çıkarma kararı aldı. Bakanlık öğretmenlerin sicilini detaylı incelemeye alacak ve buna göre atamasını yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarında şimdi de fişlemeleri temel alacağını duyurdu.

Öğretmenlerin üniversite hayatları incelenecek
Milli Eğitim Bakanlığı KPSS'den yeterli puanı alan öğretmenler için şimdi de ek zorluklar çıkaracak bir çalışma hazırlığı yapıyor. Buna göre öğretmenlerden istenecek olan sabıka kaydı detaylı bir ön incelemeden geçirilecekken, öğretmenlerin üniversite hayatı da detaylı şekilde mercek altına alınacak.

Bugün basına yansıyan haberlere göre, öğretmenlerin üniversitede katıldığı gruplar ile yer aldığı platformlar, eylemler teker teker incelemeye alınacak. Ayrıca öğrencinin üniversite hayatında hakkında açılan soruşturmalar ve aldığı disiplin suçları de denetlenecek. Bakanlık bu fişleme çalışması sonrasında öğretmenlik yapılıp yapılamayacağına "karar" verecek.

Üniversiteye girdikleri andan itibaren izlenecek olan öğretmenlere ayrıca test uygulanarak “terör örgütüne bakış açısı”, yatkınlığı ve sempatisi araştırılacak. Fişlemeler ve ilginç testlere tabi tutulan öğretmenler, "başarısız" olurlarsa öğretmenlik yapamayacak.

Şikayet edilen öğretmene inceleme
Milli Eğitim Bakanlığı hakkında şikayet olan öğretmenleri de yakın takibe alacak. Herhangi bir öğretmen hakkında yapılan, öğrenci, veli veya meslektaşlarından gelen şikayetleri de değerlendirecek olan Bakanlık buna göre öğretmeni belli bir süre incelemeye alacak. Daha sonra öğretmen gelen şikâyetler doğruyu yansıtmadığı takdirde işine devam edecek. Ancak "aksi" bir durumda öğretmen meslekten ihraç edilecek.

(soL - Haber Merkezi)