'Konuşmam' diyen Genelkurmay Başkanı konuşsa ne olacak?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Afyon'da 25 askerin yaşamını yitirdiği patlamanın üstüne, “Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey” dedi. Onca facianın, ölümün üzerine “hala” suskunluğunu koruyan Genelkurmay’ın sözleri “konuşsa ne olacak” dedirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Afyon’da 25 askeri hayatından eden patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na gitti. Yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri savcılar ile birlikte gelen Orgeneral Özel, karargâh önünden patlamanın meydana geldiği 2 no.lu mühimmat deposuna kadar olan alanda inceleme yaptı. Askeri ilgililerden bilgi de alan Orgeneral Özel, özel Afyon Devlet Hastanesi’nde yatan yaralı askerleri de ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı'na Vali'den hediye
Genelkurmay Başkanı Özel, Afyon Valiliği'ne de ziyarette bulundu. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kapıda karşılanan Orgeneral Özel’e bir de Vali tarafından hediyeler sunuldu. Vali ile Orgeneral arasında yaşanan “hediye” olayı, “günün anlam ve önemi için mi ” sorusunu akıllara getirdi.

"Konuşmayacağım"
Valiliğin ikram ettiği hediyeleri alan Orgeneral Özel, gazetecilerin kışladaki incelemelerini sorması üzerine, "Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" dedi.


"Ortada olan her şey" soruları cevaplamıyor
Genelkurmay Başkanı Özel’in konuşmasına ihtiyaç duymayacak kadar “ortada olan her şey”, 25 askerin neden can verdiği sorusunun cevabını vermiyor. Askerlerin “Duş almaya bile vaktimiz yok. Sabah 7'den akşam 11'e kadar cephanelikte bomba istifliyoruz” ve patlamadan 10 dakika önce bir komutanın gelerek, “Konya'da böyle mühimmat depolanırken el bombası düşmüştü ve patlama olmuştu. Dikkatli olun” sözleri bilinirken olaya ilişkin birçok soru cevapsız kalmaya devam ediyor.

Bölgede sivil ve askeri yetkililerin idari soruşturma başlattığı duyurulan olay hakkında Orgeneral Özel’in konuşmamayı “tercih” etmesi yine yaşanan birçok ihmal, ölüm, faciadaki sessizliğinden farksız kaldı.

Askeri bölgenin yakınındaki iki internet kafenin güvenlik kameralarına patlama anı ise böyle yansıdı:

(soL - Haber Merkezi)