Kocaeli Valisi: 'Biraz daha polise ihtiyacımız var'

Kocaeli'de eylem ve yürüyüşleri yasaklamasıyla gündeme gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "solcuların daha çok eylem yaptığını, bunun için onlara daha çok müdahale ediliyormuş gibi bir izlenim oluştuğunu" iddia etti. Kentteki polis sayısının yetersiz olduğunu da savunan Vali, "Biraz daha polise ihtiyacımız var” dedi.

2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve 2013 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vermek için basın karşısına geçen Kocaeli Valisi Topaca ilginç açıklamalarda bulundu. Devletin insanların güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu söyleyen Topaca, sadece sol görüşlülere müdahale ediliyor diyenlerin olduğunu kaydederek, "Devlet, insan ayırt etmez. Ancak siz de takdir edersiniz ki, eylemler, yürüyüşler daha çok sol görüşlüler tarafından yapılıyor. Bu nedenle onlara daha çok müdahale ediliyormuş gibi bir izlenim oluşuyor” şeklinde konuştu.

"MİT'ten jandarmadan öğrencilerle ilgili istihbarat geliyor"
Kendilerine emniyetten, jandarmadan ve MİT’ten "bilgi notu" şeklinde sürekli istihbaratlar geldiğini bildiren Topaca “Özellikle üniversitelerle ilgili yapılması planlanan yürüyüşler hakkında ciddi istihbarat endişesi vardı. Bu nedenle bazı yürüyüşlere izin verilmedi’’ dedi.

"Biraz daha polise ihtiyacımız var"
Yine eylemlerde gerçekleşen polis müdahaleleriyle gündeme gelen ve en son dört öğrencinin gerçekleştirdiği basın açıklamasına yüz polis görevlendirerek büyük tepkilere neden olan Vali Topaca, ildeki polis sayısının yeterli olmadığını iddia ederek, “Türkiye ortalamasına göre bir polise düşen kişi sayısı 280. Kocaeli ortalamasına göre ise bir polise düşen kişi sayısı 386. Yani biraz daha polise ihtiyacımız var” dedi.

(soL -Kocaeli)