Kız ve erkek çocuklar aynı anda havuza giremeyecek!

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bulunan yüzme havuzuna 7-12 yaş arası kız ve erkek çocukların aynı anda havuza girmelerine engel getirildi.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde bulunan yüzme havuzuna 7-12 yaş arası kız ve erkek çocukların aynı anda havuza girmeleri yasaklandı. Çocuklarını yüzme havuzuna kaydetmek isteyen ailelere, kardeş olsalar bile kız ve erkeklerin aynı saatlerde havuzu kullanamayacakları söylendi.

ANF'nin haberine göre yetkililer, kendilerine başvuran bazı muhafazakar ailelerin kız çocukları ile erkek çocukların aynı anda havuzu kullanmayı istemedikleri için böyle bir karar aldıklarını, ancak bunun ayrımcılıkla ilgisinin olmadığını, amaçlarının kız çocuklarını daha fazla yüzme sporu ile buluşturmak olduğunu söylediler.

Kardeş olan kız ve erkek çocuklarına da yasak
Başbakan Erdoğan'ın 2 Haziran tarihinde Diyarbakır'da açılışını yaptığı 6 bin kişilik Kapalı Spor Salonu'nun da bulunduğu kompleks içinde yer alan yüzme havuzuna, 7-12 yaş arası kız ve erkek çocukların aynı saatlerde girmelerine engel getirildi. Haftada 4 gün verilen yüzme kursuna çocuklarını götürmek isteyen ailelere form imzalatılırken, havuzdan faydalanmak isteyen çocukların erkek veya kız oldukları soruluyor.

Sabah kız çocuklarına, öğleden sonra da erkek çocuklarına haftanın 4 günü verilen yüzme kurslarında kardeş olan kız ve erkek çocukların da aynı saatlerde havuzu kullanmalarına engel getiriliyor.

Müdürlükten "Bölge muhafazakar" gerekçesi!
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, uygulamanın haremlik-selamlıkla ilgisi olmadığını belirterek, bölgenin muhafazakar olduğunu, kendilerine başvuran bazı muhafazakar ailelerin, kız çocukları ile erkek çocukların aynı anda havuzu kullanmak istemedikleri için böyle bir uygulamaya gittiklerini söylediler. Ailelerin talebini dikkate aldıklarını belirten yetkililer, amaçlarının daha fazla kız çocuğunu da yüzme sporuyla buluşturmak olduğunu söylediler.

7-12 yaş arası kız veya erkek çocukların havuzu kullandıkları saatlerde aynı anda profesyonel olarak yüzme sporu ile uğraşan kız ve erkek lisanslı yüzücülerin de havuzu kullandığını belirten yetkililer, ayrımcılık yapmadıklarını ancak bazı ailelerin hassasiyetlerini gözeterek böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade ettiler.

Aileler skandal karara itiraz etti
10 Haziran tarihinde Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarına şu ana kadar yaklaşık 120'si kız, toplam 323 çocuğun başvuru yaptığı ve kız çocuklarının sabahtan öğlene kadar, erkek çocukların ise öğleden sonra havuzu kullanabildikleri öğrenildi.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yüzme havuzuna yakın olan Toplu Konutlar'da kalan bazı ailelerin çocuklarını yüzme kursuna kaydetmek için başvurduklarında, kendilerine kız ve erkek çocukların ayrı saatte havuzu kullanabilecekleri yönünde talebi üzerine bunu protesto ederek çocuklarını yüzme kursuna göndermedikleri öğrenildi.

"Çocuklarımızı göndermekten vazgeçtik"
ANF'ye konuşan bazı aileler, "Orada kayıt yapan görevliler, bazı kapalı bayanların gelip, kız çocukları ile erkek çocukların birlikte havuza girmesini istemedikleri için böyle karar aldıklarını bize söylediler. Biz de çocuklarımızı göndermekten vazgeçtik. Gerekirse, aileler toplu imza toplayın Valiliğe başvuracağız" şeklinde konuştular.