Kırklareli'nde iki kadına, Erdoğan'ın korumalarından dayak, savcıdan dava!

Başbakan Erdoğan’ın Kırklareli ziyareti sırasında konvoyuna doğru el hareketi yaptıkları iddia edilen iki kadın bir aracın içinde yumruklanarak dövüldü.
Saldırıya uğrayan kadınlar hakkında “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla dava açıldı.

(soL-Elif Örnek) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, 6 Aralık 2013 tarihinde Kırklareli ziyareti sırasında el hareketi yaptıkları iddiasıyla korumalar ve polis tarafından bir aracın içinde ağır şekilde dövülen iki kişiye “kamu görevlisine hakaretten” dava açıldı. İ.M.T. ve S.A.G., el hareketi yapmadıklarını belirterek suçlamaları reddetti. Bir aracın içinde yumrukladıkları T. ve G.ye küfür eden ve tehditler savuran korumalar hakkında başlatılan idari soruşturmada ise herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

Başbakan’ın ziyareti nedeniyle çatılara keskin nişancıların yerleştirildiği, ‘eylem yapabilir’ gerekçesiyle çok sayıda kişinin gözaltına alındığı Kırklareli’de, iki kadın Erdoğan’a el hareketi yaparak hakaret ettikleri gerekçesiyle korumalar tarafından dövüldü, ardından haklarında dava açıldı. Olay günü kentteki sıkıyönetim havası nedeniyle gergin olduklarını belirten S.A.G. savcılıkta verdiği ifadede, kuzeni İ.M.T. ile yürüdükleri sırada polis ablukasını ve trafiğin karıştığını gördüklerini, “oradan yürü”, “buradan geç”, “hızlı” gibi müdahaleler nedeniyle sinirlendiklerini kaydetti.

Yumruk, tokat, küfür
Herhangi bir parmak işareti yapmadan elini havaya kaldırarak “Ne oluyor, Allah belanızı versin” dediğini aktaran G.’nin ifadesine göre beyaz bir cipten inen Başbakan’ın korumaları iki kadını tartaklamaya başladı ve “Balyozcuları buraya çağırın” talimatı verdi. Olay yerine gelen minibüsten inen beş kişi, T. ile G.yi yumruklayarak ve küfrederek araca bindirdi. “Terörist misin”, “Erdoğan’a nasıl küfredersin”, “O...pu” diye bağıran polislerden biri diziyle G.nin üstüne bastırarak koltuktan kalkmasını engelledi, diğer polisler ise küfrederek genç kadını yumrukladı, tokat attı. Bir süre sonra dövmeyi bırakan polisler “a..na koyarım”, “ananı da babanı da s....rim”, “seni bir tutarsan g...nü s....im” şeklinde küfürler etti. Aracın içinde boğazı sıkılan yüzüne ve kafasına yumruk atılan G.’nin yanı sıra T. de polisler tarafından tartaklandı. Araçta kendilerine hiçbir yasal haklarının bildirilmediğini ifade eden iki kadın geceyi karakolda geçirdi. Savcılığa çıkarılmadan önce yapılan doktor muayenesinde G.’ye darp raporu verildi.

Polisler: Araca davet ettik
Polisler tarafından hazırlanan tutanakta ise, “araca davet edilmeleri üzerine bağırmaya başlayan şahıslara kademeli olarak zor kullanıldığı” ileri sürüldü. “Sayın Başbakanımıza ‘Allah belanı versin’ diye bağırarak orta parmak işareti yaptılar” ifadelerinin yer aldığı tutanakta, şahıslara sözlü olarak yasal haklarının anlatıldığı iddia edildi.

Savcı Nedim Özkan hazırladığı iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen G. ve T.’nin birlikte hareket iradesiyle atılı suçu işlediklerinin soruşturma evrakı kapsamında anlaşıldığını ileri sürerek cezalandırılmalarını talep etti. İddianamede ve tutanaklarda “Sayın Başbakanımız” ifadeleri dikkat çekti.