Kimi duruyor, kimi yürüyor ama Türkiye AKP'ye boyun eğmiyor

Türkiye bugün de AKP faşizmine karşı sesini yükseltiyor. Sloganlarla yürüyenler, duran adam ve kadınlar, tencere tava çalarak destek verenler...


Samsun
Samsun’da bugün de Öğretmenevinden Cumhuriyet Meydanı Konak Sineması önüne yürüyüş yapıldı. Tencere tava ve alkışlarla destek verilen yürüyüşte ESP üyelerine dönük gözaltılar da protesto edildi.

Dün Taksim Meydanı’nda başlayan ve birçok kente yayılan duran adam eylemini Samsun’da da bir lise öğrencisi gerçekleştirdi. Bugün saat 13.00’ten itibaren Taksim direnişine destek vermek için Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda tek kişilik sessiz eylemini devam ettiren liseli gence çevredeki vatandaşlar da su ve yiyecek getirdi.


Mersin
Gezi Direnişi eylemleri Mersin'de ilk günden itibaren devam ederken, Mersin halkının eylem yeri Barış Meydanı’nda, yaklaşık 1 haftadan beri çadırlar kurulmuş durumda. Zaman zaman “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla inleyen Barış Meydanı’nda genelde sessizlik hakim. Nazım Hikmet şiirlerinin okunduğu meydana destek için gelenler ya kitap okuyor, ya satranç oynuyor, ya da sohbet ediyorlar. Ve Dansçı Erdem Gündüz’ün Taksim’de elleri cebinde hareketsiz durarak yaptığı eylemin ardından, Barış Meydanı'nda ki eylemciler artık “duruyorlar”.


Haber ve Fotoğraf-Mehmet Aman

Alibeyköy


Haydarpaşa Garı'nda bugün son tren seferi yapıldığından Boğa Heykeli'nden gara kadar yürüyüş yapıldı. Burada NHKM korosu bir konser verdi. Eylemde "her yer Taksim her yer direniş, bu halk sana boyun eğmez" sloganları atıldı, direnişte ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Haydarpaşa Garı


Ankara Kennedy cad.


Yoğurtçu parkı


Bu akşam saatlerinde İstiklal Caddesi


İstanbul Esenyurt'ta yüzlerce kişi polisin attığı biber gazı ile gözünü kaybeden Mahir Gür'ün evine doğru yürüyerek eylem yaptılar.


Beşiktaş Abbasağa parkında forum var. Bundan sonra ne yapılacağı tartışılıyor...

Abbasağa


Ankara Altındağ’da yüzlerce kişi hükümet istifa sloganları ile yürüdü.

Altındağ


Ankara Tuzluçayır meydanda yaklaşık 3 bin kişi "diktatör istifa" sloganları eşliğinde eylem yaptı.


Ankara Batikent'te 5 bin kişi “Hükümet istifa, Ethem Yoldaş ölümsüzdür, Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarıyla yürüdü.


Batıkent


Ankara Keçiören'de 4 bine yakın kişi "Hükümet istifa, bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları ile yürüdü.


Ankara Dikmen’de bugün de kitlesel bir eylem vardı. Yaklaşık 10 bin kişi AKP faşizmine karşı yürüdü.

Dikmen


Gazi mahallesi İsmet Paşa caddesinde buluşan halk Şair Abay lisesine doğru yürüyor. Burada, duran adam eylemine destek verilerek eski karakolun orada eylem sonlandırıldı.

Gazi Mahallesi


Kartal


Sarıgazi halkı bugün de faşizme karşı sokaktaydı. Demokrasi Caddesi girişinde ise duran adamlar halkın ilgisini çekmeye başladı...

Sarıgazi


Çorlu’da 5 yüz kişi her akşam olduğu gibi Heykel meydanında buluştu.


Adana'da Şakirpaşa Mahallesi'nden Atatürk Parkı'na gitmek isteyen halka polis saldırdı, 2 kişi gözaltına alındı. Atatürk Parkı'nda bulunan halk ise direnişi türkülerle, halaylarla devam etti.


Eskişehir'de bugün çadırların kaldırılmasının ardından, halk sokaklara döküldü. "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganlarıyla yürüyüş yapıldı.


Kusadası’nda da duran adam eylemine destek vardı.

Mudanya'da saat 19:00'da Mütareke meydanında güzel sanatlar öğrencilerinin başlattığı durma eylemi halkın da katılımıyla birlikte 22:30'da son buldu. Direnişte ölen, insanlarında anıldığı eylemde "hükümete istifa" sloganları atıldı.


Güzeltepe Nurtepe bölgesinde yaklaşık bin kişi "hükümet istifa" pankartıyla yürüyüş yaptı.


Çanakkale halkı bugün de halk eylemleri için sokaklardaydı. İskele Meydanı’nda bir kez daha eylem için toplanan yurttaşlara konuşan Çanakkale Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant, ülkenin her tarafının AKP Hükümeti tarafından savaş alanına çevrildiğini hatırlatarak, Hükümeti, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, ayrıca AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’i istifaya çağırdı.


Çanakkale


Mersin-Tarsus

(soL -Haber Merkezi)