Kim göndermedi bu çiçeği acep?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenazesine neden çelenk gönderilmediğini soran gazetecilere, "ben nereye çelenk gönderildiğini takip edemem" deyince, gönderilenlerin de önemi kalmadı.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın cenazesine neden çelenk gönderilmediğini soran gazetecilere, "ben nereye çelenk gönderildiğini takip edemem" dedi. Çiçeği kimin göndermediğini bilmeyen Cumhurbaşkanı'na yardımcı olmak isteyen soL Haber Portalı muhabirleri, Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler bölümüne bağlı birimlerden aksaklığın nereden kaynaklandığına dair bilgi almak istediler.

Halkla İlişkiler Birimi'ndeki görevli, önce yetkili kişinin yerinde olmadığını belirtti. soL muhabirinin Cumhurbaşkanı'nın bugün açıkladığı aksaklığın nereden kaynaklandığını sorması üzerine, "Size fax numaramızı verelim, yazılı olarak sorun, ama bizim de açıklamamız Cumhurbaşkanı ile aynı olur" dedi. "Çelenk gönderme işini hangi birim planlıyor? Aksaklık nereden kaynaklanmış olabilir" sorusuna da, "Cumhurbaşkanımız açıklama yapmış, bizim de söyleyebileceğimiz farklı bir şey yok" yanıtını tekrarlayarak, soruların yazılı olması ve fax çekilmesi halinde, "üst taraftakilere" iletebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın gitmesi anlamlı bulunan ve "planlanan" cenaze törenleri:

Kalyoncu'nun cenazesi
Kalp krizi sonucu vefat eden işadamı Hasan Kalyoncu için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Tören, Necmettin Erbakan ve Abdullah Gül'ün buluşmasına sahne olduğu için ayrıca dikkat çekti. Kalyon İnşaat, İstanbul'da KİPTAŞ bünyesinde binlerce toplu konutu yapan firma olarak biliniyor. Kalyon İnşaat, ayrıca İstanbul'da Bakırköy Adalet Sarayı ve Yeşil Vadi Konakları gibi projelerin inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Aslen Trabzonlu olan Hasan Kalyoncu'nun AKP ile iç içe olduğu biliniyor. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, gazeteci Harun Gürek'in "AKP'nin Müteahhitleri"adlı kitabını okuyabilirler.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi
Kahramanmaraş'ta düşen helikopterde hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için ilk tören TBMM'de yapıldı. Cenaze törenine devletin üst düzey isimlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Başta Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı olmak üzere, Türkiye'de kontrgerilla faaliyeti içinde bulunan kişiler ile yakın ilişkileri olan Yazıcıoğlu 12 Eylül darbesinden sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanmıştı. Sivas katliamının düzenleyicileri arasında bulunduğu iddia edilen Yazıcıoğlu, Sivas'ta yakılan aydın ve sanatçıları "provokatör" ilan etmişti. Yazıcıoğlu'nun ismi, son olarak Hrant Dink cinayetinin ardından kontrgerilla faaliyetleri bağlamında anılmıştı.

Doğan'ın cenazesi
Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda bakan katıldı. Doğan'ın Futbol Federasyonu seçimlerinde, 231 delegenin 222'sinin oyunu alarak Futbol Federasyonu Başkanı seçilmesinde, yakın arkadaş oldukları bilinen Tayyip Erdoğan'ın aktif desteği rol oynamıştı.

Zaim'in cenazesi
Lenf kanseri nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in cenazesi, öğrencileri olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle toprağa verildi. Deniz Feneri gönüllüsü olarak Balkanlar'daki çalışmaları izleyen Prof. Dr. Zaim, AKP'ye ekip çalışmasının önemini öğreten hoca olarak tanınıyordu.

Erdoğan demişti...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül'ün Ermenistan ziyareti sürecinde muhalefet partileriyle girdiği bir tartışmada "Cumhurbaşkanımız nereye çelenk koyup koymayacağını iyi bilir" demişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkan Saylan'ın cenazesine neden çelenk göndermediğini soran gazetecilere "ben nereye çelenk gönderildiğini takip edemem" dedi. Saylan'ın cenazesine AKP'den ve devlet yetkililerinden kimsenin katılmamasının yanı sıra, çiçek bile gönderilmemesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı'ndansa ciddiye almayın!
"Gönderilen çiçeğin takibinin yapılamaması", Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen taziye ya da kutlama mesajlarının, gönderilen çiçeklerin samimi olmadığını ortaya çıkardı, artık ne önemi ne de ciddiyeti kaldı.