Kılıçdaroğlu trafik sorununu çözdü

CHP İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında 3 milyon 785 bin avroluk yolsuzluk suçlamasında bulundu. Trafiğin çözümü olarak ise deniz ulaşımında özel sektörün payını artırmayı öne sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Turizm ve Yolcu Deniz Taşımacılar Kooperatifi (TURYOL) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Yunus Can tarafından bir teknede verilen kahvaltıya katıldı. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı 3 milyon 785 bin avroluk yolsuzlukla suçladı.

Kılıçdaroğlu, "İSFALT olayında organize bir yolsuzluk vardır. Siz hangi gerekçeyle bir şirkete 3 milyon 785 bin avroluk parayı verirsiniz. Sayın Topbaş, ısrarla soruları yanıtlamaktan kaçınıyor. Sayın Topbaş'a ben şunu sordum, '23 şirketin bilançolarını niye açıklamıyorsun?' Açıklamadı, 21'ini ben açıkladım. Çağdaş bir ülkede olsa, o belediye başkanının utanması, sıkılması ve o görevinden istifa etmesi lazım" dedi.

İSFALT'ın, Amerika Asfalt Enstitüsü'nden, TÜBİTAK'tan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ve kendi içindeki AR-GE bölümünden yardım aldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Adı sanı belli olmayan bir şirkete 3 milyon 700 bin avro yatırıyorsun. İstanbul'un hangi asfalt sorunu çözüldü? Bir belediye başkanı bu parayı niye verdiğini açıklayamaz mı? Kimin parası bu? Sayın Topbaş'ın mı, İstanbullular'ın mı? Bu şirketin ortaklarından bir tanesi Serdar Kepenek. Kim bu Serdar Kepenek, Kadir Topbaş açıklasın. Neden çekiniyor? Serdar Kepenek'in asfalt konusundaki birikimi nedir? Amerikan Asfalt Enstitüsü'nden ve TÜBİTAK'tan daha fazla bir birikimi mi var? Nedir bu şirket? Amerikan Asfalt Enstitüsü ile TÜBİTAK ile anlaşmaları iptal edelim, kendi içindeki AR-GE bölümünü de kaldıralım. O zaman buradan danışmanlık hizmetini alsınlar. Ben bu paranın hesabını istiyorum" dedi.

İstanbul trafiğine çözüm: Denizi özel sektöre satalım
İstanbul trafiğini çözmenin yolunun deniz ulaşımından geçtiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer biz bu metropolde ulaşım sorununu çözmek istiyorsak denizciliğin payını artırmamız gerekiyor. Denizciliğin ulaşımda bir çok artısı var" dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbulluyu denizle buluşturmanın kendilerinin temel amaçlarından biri olduğunu belirterek, özel sektörün denizden daha fazla pay almasının olanaklarını yaratacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun kahvaltısına katıldığı TURYOL İstanbul'da başta deniz motorlarıyla olmak üzere deniz trafiğinin rantını yiyen ve özelleştirmeden ciddi pay kapmış bir şirket olarak biliniyor.