Kılıçdaroğlu: Bizim liderimiz var

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve İstanbul'daki son durumu değerlendirdi. CHP'nin liderliği konusunda gelen soruları da cevaplayan Kılıçdaroğlu "CHP'nin lideri var, iç çatışmalara izin vermeyeceğiz" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Kılıçdaroğlu bugün basın önüne çıkarak soruları yanıtladı. CHP'nin genel başkanlığı üzerine gelen soruları cevaplandıran Kılıçdaroğlu, artık CHP'de iç çekişmelerin yaşanmasını istemediğini belirterek "Bizim zaten bir liderimiz var" dedi.

"Elde ettiğimiz sonuçlar tümüyle yeterli olmasa da önemli bir açılım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını söyledi. 64 günlük kampanya süresinin yeterli olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "kampanya süresi bir ay daha uzun olsaydı" sonuçların çok farklı olabileceğini iddia etti.

CHP'nin İstanbul'daki oylarını 2007 seçimerine göre yüzde 13, 2004 seçimlerine göre ise yüzde 9 oranında arttırdığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un bütün ilçelerinde CHP oyları arttı" dedi.

Beylikdüzü, Çekmeköy, Tuzla ve Beyoğlu'ndaki seçim sonuçlarına itiraz ettiklarini belirten Kılıçdaroğlu, kimi yerlerde farkın 160 oya kadar indiğine dikat çekti ve "İtirazlarımızın olumlu sonuçlanması mümkün Eğer yeniden sayılırsa CHP'nin gözden kaçan ve değerlendirilmeyen oyları sonucu değiştirebilir" dedi.