KESK üyelerinden oturma eylemi

İzmir’de KESK üyeleri, Merkez Bankası’nın önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme çeşitli partiler ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'de KESK üyeleri bir eylem gerçekleştirerek, konfederasyonlarına düzenlenen operasyon ve yaşanan gözaltıları protesto ettiler. Konak Meydanı'nda eski Sümerbank Binası önünde toplanıp Merkez Bankası'na yürüyen göstericiler, burada bir saate yakın oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Eylemde basın açıklamasını Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Üsterci okudu. Açıklamada "KESK'te suç unsuru bir şey bulunması mümkün değildir. KESK yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür. Çalışanların haklarının korunması yanında KESK, Türkiye barış ve demokrasinin tesis edilmesi mücadelesinde çok önemli role sahiptir. Başbakan ve İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz. İnsan hakları savunucuları ve emek örgütleri üye ve yöneticilerinie yönelik baskılara derhal son verilmeldir" denildi.