“KESK’e dokunma” eylemleri sürüyor

Genel Merkez’e yapılan baskın sonrasında gözaltına alınanlar 28 sendikacıdan 14’ünün tutuklanmasının ardından KESK, ülke genelinde protesto eylemlerine devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) KESK, üyelerine yönelik operasyona karşı eylemlerini sürdürüyor. Konfederasyon, bugün tüm Türkiye'de eylemdeydi. Eylemlerin başlıca talebi, dün İzmir'de mahkemeye çıkarılan 28 KESK üyesinden tutuklanan 14'ünün derhal serbest bırakılması oldu.

Ankara'da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yemekhane önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Eylemde ilk önce söz alan SES Genel Sekreteri Kemal Yılmaz, toplumun lime lime, hücre hücre yok edilmesine karşı KESK'in kamu emekçilerinin ve halkın yanında olmayı başarabildiğini ve buna tahammülü olmayanların emekçilere ve onun örgütüne saldırdığını belirtti. Yılmaz, tutuklanan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmalarını talep etti.

Basın açıklamasını okuyan SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, "KESK, krizin yükünü yoksul emekçi halkın sırtına yüklemek isteyenlere karşı yoksul emekçi halkın sesidir. KESK, sağlığı piyasalaştırmak, halkın sağlık hakkını gasp etmek isteyenlere karşı halkın sağlık hakkının sesidir. KESK, esnek ve kuralsız çalıştırmaya ve işten çıkarmalara karşı iş güvencesinin sesidir. KESK, performansa göre ücretlendirmeye ve düşük ücretle çalıştırmaya karşı insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak ücret mücadelesinin sesidir. KESK, ülkemizde, Ortadoğu da ve dünyada emperyalist ve dünyada emperyalist işgal politikalarına karşı barışın, eşitliğin ve bağımsızlığın sesidir. KESK'i susturamayacaklar, örgütümüze sahip çıkacağız" dedi.

Birçok işyerinde operasyonla ilgili bildiriler dağıtılırken, Ulus Kızılbey Vergi Dairesi'nde Büro Emekçileri Sendikası (BES), Ulus PTT'de ise Haber-Sen eylem düzenlediler.