Kesab'taki saldırılar Kadıköy'de lanetlendi

Suriye’deki savaşa karşı ses çıkartmak ve Kesab kasabasında yurtlarından sürülen ve katledilen halklar için Kadıköy’de eylem yapıldı.

(soL-Can Berk İzmirden)Pir Sultan Abdal Canlar Derneği, Arap Alevi vatandaşların öncülüğünde kurulan İstanbul Minnina Forumu ve Suriye’de 3 yıldır süren savaşa karşı duyarlı vatandaşların çağrısıyla bugün saat 19.00’da Kadıköy’de bir eylem gerçekleştirildi. Toplanan vatandaşlar “Katillerden hesabı halklar soracak”, “AKP elini Suriye’den çek”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Suriye halkı yalnız değildir” sloganları eşliğinde Boğa heykelinin etrafında basın ve kamuoyuna önce Arapça sonra Türkçe açıklamalarda bulundular. “Emperyalist güçlerin AKP hükümeti aracılığıyla Ortadoğu ve Suriye’de sürdürdüğü savaş, yağma ve rant paylaşımı Ortadoğu’da yaşayan bütün halkları hedef almaya devam etmektedir” ifadeleriyle başlayan açıklamada saldırıların en son 21 Mart’ta Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan Kesab kasabasında yaşayan Ermeni halkına yöneldiği belirtildi. Açıklamada, Ermeni halkının evlerinden sürüldüğü, evlerinin ve mallarının yağmalandığı belirtilirken sürdürülen kirli savaşın dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm halkları tehdit ettiği kaydedildi.

Açıklamada, AKP hükümetinin savaşa destek verdiğine de değinildi. “Bütün bu katliamlar yaşanırken AKP hükümeti cihatçı katillere sınırları açmış, lojistik ve askeri olarak her türlü desteği sağlamıştır. Başta Yayladağı ve Ceylanpınar olmak üzere tüm sınır boylarına askeri yığınak yaparak ülkeyi açıkça savaş üssü haline getirmiştir” denilen açıklamada AKP hükümetinin Reyhanlı’da yaşanan patlamanın yaralarını sarmak yerine MİT ve TSK ile birlikte savaşı meşru göstermek için komplolar ürettiği öne sürüldü. Toplanan vatandaşlar, yaratılmak istenen mezhep çatışmasına karşı Ermeni, Arap, Türk, Kürt ve Süryani halklarıyla birlikte halkların ve kültürlerin yok edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. “Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak” diyerek sonlandırdıkları açıklamadan sonra oturma eylemine geçildi.